avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... taxe judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

taxe judiciare

Doresc sa dau in judecata pe cineva care mi-a dat cecuri fara acoperire(penal) . Ce taxe trebuie sa platesc?

Taxele sunt functie de suma datorata de partea adversa?

Va multumesc,



Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 12:49, 20 August 2010
Mai bine ii faceti plangere penala pentru inselaciune.
Dar, este indicat sa vorbiti cu persoana mai inainte intrucat risca sa ajunga la inchisoare.

avocat Claudiu Lascoschi
Constituirea de parte civila in procesul penal nu este supusa timbrajului, indiferent de suma cauzata drept prejudiciu.De altfel, acesta este avantajul alaturarii laturii civile celei penale, fata de indreptarea pe cale civila separata.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Da, avantajele ar fi mari nu numai in privinta costurilor, ci si in privinta constrangerii statale care ii va atrage atentia sa achite prejudiciul cauzat prin savarsirea infractiunii.

avocat Claudiu Lascoschi
sfatul meu este sa faceti o plangere penala la politie sau la Parchet pentru infractiunea de inselaciune, si astfel va puteti constitui parte civila in procesul penal pentru a evita imobilizarea unor sume de bani. Cu toate acestea, ar trebui sa stiti ca impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala, si nici plangerea nu o veti putea retrage o data ce au fost sesizate organele de urmarire penala. De asemenea, mai trebuie sa cunoasteti si faptul ca procesul penal poate dura destul de mult (si cand spun asta ma refer la ani de zile) tinand cont ca la Parchet dosarul sta cel putin un an.
daca veti alege calea procesului civil, atunci veti fi obligat sa platiti o taxa de timbru calculata la valoare (ca si valoare orientativa puteti cauta in legea taxelor de timbru), iar o data cu pronuntarea hotararii, in cazul in care instanta va admite actiunea, va obliga paratul si la plata cheltuielilor de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial inchiriat-chiriasul refuza sa plateasca chiria hambra hambra Am inchiriat un spatiu comercial unei anumite firme. Chiriasul refuza sa plateasca chiria invocand anumite motive. De cand a inchiriat spatiul ( aproximativ 3 ... (vezi toată discuția)
Este furt de bani ?? carmen silva carmen silva Buna ziua, Am imprumutat cu o suma de bani 1000 euro, o persoana cunoscuta pentru care ne-a garantat un prieten ca este foarte serioasa si nu vom avea ... (vezi toată discuția)
Daca nu exista condamnare pt delapidare, se poate cere obligarea la plata? Florentina_A Florentina_A La data de 03.06.2005, in urma unui control efectuat la casieria unei societati, s-a constatat o lipsa in gestiune in valoare de 120.000 ron. De la ... (vezi toată discuția)