avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SPATIU COMERCIAL INCHIRIAT-CHIRIASUL REFUZA SA ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SPATIU COMERCIAL INCHIRIAT-CHIRIASUL REFUZA SA PLATEASCA CHIRIA

Am inchiriat un spatiu comercial unei anumite firme. Chiriasul refuza sa plateasca chiria invocand anumite motive. De cand a inchiriat spatiul ( aproximativ 3 luni ) nu s-a platit niciodata platile la utilitati gaze, electrica, apa , telefonie fixa, etc , facturile ajungand la niste sume URIASEEEEE.
CUM POT REZILIA CONTRACTUL?
POT PUNE LACAT PE USA? (stiu ca nu-i tocmai ortodox , dar.....)
CE POT FACE???
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:26, 19 Martie 2009
Buna ziua,

nu puteti pune lacatul pe usa;
Puteti solicita la instanta rezilierea contractului. Ar fi bine sa solicitati si masuri asiguratorii ca sa puteti sechestra legal bunurile care se gasesc acolo si care sunt proprietatea chiriasului.

Av. Boncu
BUNURI MATERIALE ALE CHIRIASULUI NU PREA SUNT , SPATIU S-A INCHIRIAT UTILAT COMPLET...
Solicitati in instanta rezilierea contractului pentru neindeplinirea uneia sau unora dintre clauzele lui(plata chiriei)Pe cale de consecinta cereti evacuarea chiriasului din spatiul folosit pentru lipsa de titlu si obligarea acestuia la plata sumelor datorate.Apelati lai sfatul unui aparator care sa va sustina cauza si sa administreze probatoriile necesare(acte,interofatoriu,expertize,etc.).Plata onorariului de avocat o veti solicita in capatul de cerere privind cheltuielile de judecata.-la fel si plata celorlalte cheltuieli ocazionate de proces .
hambra a scris:

BUNURI MATERIALE ALE CHIRIASULUI NU PREA SUNT , SPATIU S-A INCHIRIAT UTILAT COMPLET...

Poate are bani in cont.
Deschideti proces si obtineti hotarare de evacuare.
Cheltuielile de judecata vor fi suportate de firma.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

hambra a scris:

Poate are bani in cont.
Deschideti proces si obtineti hotarare de evacuare.
Cheltuielile de judecata vor fi suportate de firma.

Afirmatiile d/lui avocat pot avea acoperire si sunt o pista inteligenta de urmat..Merita !!!

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Taxe judiciare doudou doudou Doresc sa dau in judecata pe cineva care mi-a dat cecuri fara acoperire(penal) . Ce taxe trebuie sa platesc? Taxele sunt functie de suma datorata de partea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune catrunacosmin catrunacosmin anul trcut am inchiriat un apartament,platind un avans pe 6 luni.propietarul a mai inchiriat la7-8 persoane acelasi apartament,dar numai eu am reusit sa fac un ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau actiune pe calea dreptului comun? cezara costina cezara costina societatea la care sunt salariat a incheiat acum 2 ani un contract de vanzare de autovehicule, cu o persoana fizica, prin care cumpara doua autovehicule. ... (vezi toată discuția)