avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SPATIU COMERCIAL INCHIRIAT-CHIRIASUL REFUZA SA ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SPATIU COMERCIAL INCHIRIAT-CHIRIASUL REFUZA SA PLATEASCA CHIRIA

Am inchiriat un spatiu comercial unei anumite firme. Chiriasul refuza sa plateasca chiria invocand anumite motive. De cand a inchiriat spatiul ( aproximativ 3 luni ) nu s-a platit niciodata platile la utilitati gaze, electrica, apa , telefonie fixa, etc , facturile ajungand la niste sume URIASEEEEE.
CUM POT REZILIA CONTRACTUL?
POT PUNE LACAT PE USA? (stiu ca nu-i tocmai ortodox , dar.....)
CE POT FACE???
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:26, 19 Martie 2009
Se pare ca .... chiriasul a fost pus din prima pe dat TEAPAAAAA.
Am aflat ca a inchiriat doua autoturisme , pe numele angajatilor si a disparut cu ele. Acum il cauta si politia.
De cand a inchiriat spatiul a functionat total ilegal, nu a declarat punctul de lucru, nu a fiscalizat casa de marcat, nu a emis nicio o factura....
Nu stiu cat va ajuta acest lucru dar incercati sa faceti o plangere la politie.Sunt foarte slabe sansele de a va ajuta acest lucru dar poate o sa va simtiti mai bine ca ati incercat ceva.
In civil procesul se poate termina repede intrucat e foarte probabil sa nu se apere si sa nu aiba angajat avocat.
Deci, dati bice:)

avocat Claudiu Lascoschi
hambra a scris:

Se pare ca .... chiriasul a fost pus din prima pe dat TEAPAAAAA.
Am aflat ca a inchiriat doua autoturisme , pe numele angajatilor si a disparut cu ele. Acum il cauta si politia.
De cand a inchiriat spatiul a functionat total ilegal, nu a declarat punctul de lucru, nu a fiscalizat casa de marcat, nu a emis nicio o factura....

In aceasta situatiune formulati plangere la Parchetul competent teritorial pentru inselaciune conform art 215 c.pen si in cadrul acesteia inserati pretentiile dvs. pe latura civila,constituindu-va in parte civila(bineninteles in masura in care le puteti dovedi).Nu trebuie timbrat,iar penalul tine loc de civil.Probatorii:acte,martori,expertize.Trimiteti in scris plangerea documentandu-va pretentiile civile in conf.cu disp.art.998 si urm.civ.Trimiteti corespondenta catre Parchet recomandat cu confirmare de primire prin posta.Urmeaza ca organele de urmarire penala,daca este cazul,sa constate probabil si alte infractiuni
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Daca nu e vorba de o infractiune degeaba se agita in penal.
Isi consuma energia in mod inutil.
In civil poate merge repede.Doar sa isi angajeze avocat sa nu se incurce aiurea in cine stie ce proceduri si sa isi prelungeasca singur procesul, fara intentie.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu stiu cat va ajuta acest lucru dar incercati sa faceti o plangere la politie.Sunt foarte slabe sansele de a va ajuta acest lucru dar poate o sa va simtiti mai bine ca ati incercat ceva.
In civil procesul se poate termina repede intrucat e foarte probabil sa nu se apere si sa nu aiba angajat avocat.
Deci, dati bice:)

avocat Claudiu Lascoschi

Vazand si opinia d/lui avocat,pe care o consider pertinenta,avand in vedere ca v-am sfatuit si cu privire la o eventuala plangere penala pentru infractiunea de inselaciune,cred ca ar fi bine,daca puteti,sa mergeti pe ambele cai,iar daca procesul civil este solutionat inaintea procesului penal,in cadrul procesului penal renuntati la eventuala constituire de parte civila,ramanand doar parte vatamata si lasand la aprecierea instantei cu privire la latura penala(la o posibila condamnare)In situatia in care procesul penal avanseaza inaintea celui civil solicitati suspendarea procesului civil in conformitate cu disp.art.244 pct.1 c.pr.civ si il continuati dupa terminarea celui penal prin repunere pe rol,daca mai este cazul.In functie de desfasurarea celor doua procese actionati cum este mai bine si mai repede pentru dvs.In situatia data aveti doua posibilitati in loc de una.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe judiciare doudou doudou Doresc sa dau in judecata pe cineva care mi-a dat cecuri fara acoperire(penal) . Ce taxe trebuie sa platesc? Taxele sunt functie de suma datorata de partea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune catrunacosmin catrunacosmin anul trcut am inchiriat un apartament,platind un avans pe 6 luni.propietarul a mai inchiriat la7-8 persoane acelasi apartament,dar numai eu am reusit sa fac un ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau actiune pe calea dreptului comun? cezara costina cezara costina societatea la care sunt salariat a incheiat acum 2 ani un contract de vanzare de autovehicule, cu o persoana fizica, prin care cumpara doua autovehicule. ... (vezi toată discuția)