avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

anul trcut am inchiriat un apartament,platind un avans pe 6 luni.propietarul a mai inchiriat la7-8 persoane acelasi apartament,dar numai eu am reusit sa fac un contract scris inre noi.am depus plingere la politie,dosarul fiind in curs de de solutionare.nu mi-am recuperat banii,nefiind posibil sa ma inteleg cu propietarul pe cale amiabila.pot cere daune?ce sanse am sa le obtin in instanta?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:56, 27 Decembrie 2008
Savarsirea infractiunii de inselaciune atrage raspunderea penala a faptuitorului .Astfel , daca sunt intrunite toate cerintele legale , se va dispune trimiterea in judecata .Dvs , in calitate de parte vatamata (va puteti connsitui si parte civila ) aveti dreptul la repararea prejudiciului efectiv cauzat .(care este contituit din suma platita in avans de dvs si alte daune.)
succes.
1.Daca se va dispune trimiterea in judecata a proprietarului imobilului inchiriat, veti depune o cerere de constituire parte civila in procesul penal si veti putea obtine contravaloarea chiriei platite de dvs. . la care se va adauga dobanda legala aferenta .
Alte daune nu are rost sa solicitati, intrucat nu sunt acordate ( daune morale, de exemplu). demersurile efectuate in cadrul procesului penal nu se timbreza.
2.Daca se va disp[une scoaterea de sub urmarire penala a chiriasului, va ramine procedura civila, prin care dvs. formulati o cerere in instanta si solicitati acordarea acestor sume, uzand atat dovezile in scris cat si ale martorilor. Diferenta dintre cele doua actiuni consta, in principal, ca cea de-a doua se timbreaza la valoare. partea buna e ca aceasta din urma dureaza mai putin.
3. In ambele variante, e bine sa cereti indisponibilizarea bunurilor proprietarului ticalos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
catrunacosmin a scris:

anul trcut am inchiriat un apartament,platind un avans pe 6 luni.propietarul a mai inchiriat la7-8 persoane acelasi apartament,dar numai eu am reusit sa fac un contract scris inre noi.am depus plingere la politie,dosarul fiind in curs de de solutionare.nu mi-am recuperat banii,nefiind posibil sa ma inteleg cu propietarul pe cale amiabila.pot cere daune?ce sanse am sa le obtin in instanta?multumesc anticipat.

In conditiile in care va fi vorba de infractiunea de inselaciune veti obtine banii pe care i-ati achitat.Va trebui sa dovediti ca ati facut plata.
Eu consider ca este vorba de infractiunea de inselaciune.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in miscare a actiunii penale mezgageza mezgageza ce inseamna ca s-a pus in miscare actiunea penala? ca din suspect am devenit invinuit? inseamna ca n-am nici o sansa sa nu ajung la judecata? (vezi toată discuția)
Proces civil disjuns din proces penal I_O_VDM I_O_VDM Trebuie sa recuperez o suma de bani de la o persoana, o parte din suma este recuperata in urma unui proces penal, diferenta urmeaza a fi recuperata in urma ... (vezi toată discuția)
Garantia nereturnata intr-un contract de inchiriere , dosar penal? justdeals justdeals Buna ziua, Prin intermediul unei agentii imobiliare a fost incheiat un contract de inchiriere pt un apartament in data de 28/10/2009. Pretul unei chirii ... (vezi toată discuția)