avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Punerea in miscare a actiunii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Punerea in miscare a actiunii penale

ce inseamna ca s-a pus in miscare actiunea penala? ca din suspect am devenit invinuit? inseamna ca n-am nici o sansa sa nu ajung la judecata?
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 10:43, 21 Mai 2015
Daca ati devenit din suspect invinuit sunteti unic, asa ceva nu s-a mai auzit.
Lasand gluma la o parte, faptul ca procurorul a pus in miscare actiunea penala impotriva dvs si ati capatat calitatea de inculpat, nu inseamna in mod cert ca veti fi trimis in judecata, exista posibilitatea ca procurorul sa dispuna si renuntarea la urmarire penala.
daca ma impac (inselaciune) cu persoanele imi da o renuntare la urmarire penala si pt fals face un alt dosar si ma trimit in judecata? face un dosar disjuns...?
Daca va impacati, se dispune clasarea pentru inselaciune.
inteleg...dar ce se intampla cu falsul care este in acelasi dosar (chitanta falsificata)...se claseaza tot dosarul sau fac un alt dosar pt fals?
Falsul ramane daca era retinut in concurs cu inselaciunea.

Alte discuții în legătură

Trimitere in judecata fara sa fiu audiat de procuror mezgageza mezgageza conform noului cod penal nu este obligatorie prezentarea materialului......inseamna ca odata voi fi citat ca suspect,dupa aceea ca inculpat cand vor da in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, fals si uz de fals. RoxanaGeanina RoxanaGeanina Buna seara. O sa va relatez putin din povestea unei cunostinte apropiate, poate ma puteti ajuta cu un raspuns. Am o cunostinta care a luat credit de ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor-timp disponibil oltul oltul ce se intampla in cazul infractiunilor cand impacarea partilor inlatura raspunderea penala? de exemplu la inselaciune conform noului cod penal...daca ma impac ... (vezi toată discuția)