avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trimitere in judecata fara sa fiu audiat de procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trimitere in judecata fara sa fiu audiat de procuror

conform noului cod penal nu este obligatorie prezentarea materialului......inseamna ca odata voi fi citat ca suspect,dupa aceea ca inculpat cand vor da in cunostiinta ca s-a pus in miscare actiunea penala......pot sa fiu trimis in judecata fara sa fiu chemat de procuror?
Cel mai recent răspuns: ContSters331166 , utilizator 22:53, 20 Mai 2015
Nu, punerea în mişcare a acţiunii penale se comunica inculpatului de către organul de urmărire penală, care va cheama sa va audieze.
Dupa ce s-a pus in miscare actiunea penala si dupa ce v-a adus la cunostiinta va poate trimite in judecata.
Daca vreti sa studiati dosarul depuneti cerere de studiere a dosarului.
si ce se poate intampla in cazul in care sunt inculpat pt inselaciune si fals (ca mijloc fraudulos) si ma impac cu persoanele vatamate.....pt inselaciune imi da o solutie de clasare si pt fals ma trimit in judecata?
esti chemat la audieri la procuror chiar daca ai mai dat o declaratie la politie?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune calitatea de inculpat Roman85 Roman85 AM PRIMIT O CITATIE IN CARE SE SPUNE ASA SUNTETI CHEMAT LA CAMERA 34 POLITIA MUNICIPIULUI BRAILA BIROUL DE INVESTIGATII CRIMINALE IN CALITATE ... (vezi toată discuția)
Punerea in miscare a actiunii penale mezgageza mezgageza ce inseamna ca s-a pus in miscare actiunea penala? ca din suspect am devenit invinuit? inseamna ca n-am nici o sansa sa nu ajung la judecata? (vezi toată discuția)
Buna seara, am fost chemat in decembrie 2023 pentru a fi informat ... vodafone21 vodafone21 Buna seara, Am fost chemat in decembrie 2023 pentru a fi informat de punerea in miscare a actiunii penale fiind acuzat ca inculpat de fals informatic si ... (vezi toată discuția)