Prin intermediul unei agentii imobiliare a fost incheiat un contract de inchiriere pt un apartament in data de 28/10/2009. Pretul unei chirii fiind de 180EUR, plata facandu-se in avans pentru luna noiembrie 2009.
Eu am cheltuit la toata afacerea asta: 180EUR(chiria in avans) + 180EUR(garantia) + 385RON(=90EUR, comisionul agentiei imobiliare), adica undeva in jur de 1800 RON.
Sunt mai multe de discutat dar in principiu proprietarul nu doreste sa imi mai returneze nici macar garantia. Avand in vedere ca eu i-am zis de a doua zi ca nu vreau sa locuiesc acolo, iar pe data de 4 nov 2009 am si plecat de acolo.
Nici macar nu stiu daca el este adevaratul proprietar pt ca eu nu am vazut titlul de proprietate.
Stiu ca se poate face recurs in justitie deoarece am semnat impreuna un contract. Cu contractul si chitantele am posibilitatea sa supun litigiul Justitiei. Intimarea Fiscului in proces ar conduce si la descoperirea relei credinte a proprietarului.
Am urmatoarele nelamuriri:
- doresc sa stiu daca pt suma nereturnata se poate actiona in penal pentru inselaciune sau altceva, nu as vrea sa ma bag pe civil ca mai trebuie sa platesc si taxa de timbru,
- si mai doresc sa stiu cam cati bani credeti ca mai pot recupera din aceasta situatie.
Acum ma pregatesc sa ii fac notificarea aceea pentru 30 de zile.
nu ati vb de daune.
ati scris de chirie in avans, probabil pe noiembrie, iar dvs ati stat pana pe 4 si ar fi trebuit notificat proprietarul inainte cu 30 de zile, deci nu-i recuperati.
comisionul dat la agentie nu-l recuperati, ca nu e treaba lor ca nu ati stat.
ce puteti spera ca veti putea recupera, e garantia.
nu inteleg de ce va cereti dreptul acum, dupa un an
nu am nevoie sa imi ziceti despre ce puteam sa fac, am nevoie sa imi zica cineva ce pot sa fac sa castig. :) nu stiu daca intelegeti asta..
la aceasta poveste sunt mult prea multe de zis, eu de fapt m-am razgandit din a doua zi dar a vrut proprietarul sa scrie pe contract ca i-am dat garantia?? am tras de el pana pe 4...
este foarte posibil ca agentia sa fie pe mana cu asazisul proprietar... nici macar nu stiu daca ala e proprietar pt ca eu nu am vazut actul de proprietate.
si da am scris si de daune, uite aici:
"- si mai doresc sa stiu cam cati bani credeti ca mai pot recupera din aceasta situatie."
la fel cum am scris 2009 si nu 2010 ;)... gi_jane2 poate nu suntem pe aceeasi lungime de unda...
Cei trei nu: nimic de castigat (doar garantia, cum v-a scris distinsa gi_jane2), nimic penal, nimic recurabil. Asta cu recursul la justitie pentru a nu ne indeplini intelegerile e o interpretare foarte originala: justitia are dreptul de a verifica actele juridice incheiate, dar nu de a le schimba daca s-au facut cu respectarea legii. Nu te poti "razgandi" cu ajutorul justitiei, contractul este legea partilor si se respecta de ele intocmai ca legea. Doar daca atunci cand semnati contractul vointa v-a fost viciata.