Buna ziua; In luna octombrie 2018 am optat pt un credit ipotecar. Am gasit o casa printr-o agentie imobiliara ; am rezervat o ; s a facut evaluarea ; iar cand sa o cumparam propietarul s a hotarat sa o vanda. Mentionez ca nu am facut nici un precontract la notar ; deoarece propietarul ne cerea f mult avans. am dat in schimb €1000 avans pt rezervarea casei cu chitanta si o cerere cu ambele semnatu( agent + noi) in care scria ca in caz ca ma razgandesc imi recuperez banii inapoi . dar situatia a fost invers( propietarul sau poate si agentul imobilar ) au decis sa vanda altcuiva casa la un pret mai mare; dupa ce am facut evaluarea casei. Ei mi au spus ca imi pot recupera banii dar la o luna dupa ce vin la ei sa fac o chitanta retur ( mentionez ca locuiesc in afara tarii )si trebuie sa vin special doar sa fac o chitanta retur; si dupa o luna abea imi recuperez banii! vroiam sa va intreb daca este legal cum procedeaza agentul imobliar. multumesc; cu mult respect; Ana Maria Simionescu
Nu vad de ce ar formula plangere penala. Este o speta de civil. Agentii imobiliari procedeaza astfel: incaseaza un avans modic 500-1000 euro pt "rezervare" chipurile. Situatia dvs este neplacuta, dar consider ca aveti sanse mai mari in civil: notificare de restituire si daca nu achita, actiune in instanta. Aveti nevoie de reprezentare din moment ce nu va aflati in tara.
Company Advising a scris:
Nu vad de ce ar formula plangere penala. Este o speta de civil. Agentii imobiliari procedeaza astfel: incaseaza un avans modic 500-1000 euro pt "rezervare" chipurile. Situatia dvs este neplacuta, dar consider ca aveti sanse mai mari in civil: notificare de restituire si daca nu achita, actiune in instanta. Aveti nevoie de reprezentare din moment ce nu va aflati in tara.
Pe civil s-ar putea sa nu mai recupereze banii deloc sau foarte greu. La cum merg treburile in Romania.
Ganditi-va ca agentia imobiliara este o societate comerciala, in primul rand.
Si cand formuleaza chemarea in judecata, o face impotriva societatii si nu a agentului. In plus, trebuie respectata procedura civila de notificare,de punere in intarziere bla.. bla.(altfel pierzi)
Cine stie si ce acte a mai semnat cu agentia, si astfel dureaza mai mult ca la penal.
In penal, plangerea este facuta direct agentului, care, intradevar l-a inselat pe client.
~ final discuție ~