avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am luat \"teapa\". Cum imi pot recupera banii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am luat "teapa". Cum imi pot recupera banii?

Buna ziua!

Am cautat o firma de proiectare pentru casa.
(Neavand experienta si neavand timp de documentare asa cum trebuie) tipul ne-a pus sa platim in avans suma de 5000 de ron. Ne-a dat chitanta, factura, tot ce trebuie. Ne-a zis sa mergem la notar sa ii facem si imputernicire pentru a obtine avizul de constructie. Dupa ce ii inmanam actele , nu mai raspunde la telefon , e-mail, nimic...
Merge sotul la sediul firmei, tot nimic. Omul pare sa fie de negasit!
Saptamana asta i-am trimis o notificare prin care ii solicit sa ne restituie suma , cu titlul de avans, conform contractului.
Acum o saptamana am facut si o sesizare la cei de la Protectia Consumatorului. Astept raspuns lor.

Din punct de vedere legal, ce altceva mai pot face pentru a-mi recupera banii?

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
M7haela, utilizator
Cel mai recent răspuns: M7haela , utilizator 09:05, 9 Septembrie 2020
O plangere penala daca v-a inselat conform legii penale.
Solicitati in civil rezilierea contractul pentru neexecutare culpabila si punerea partilor in situatia anterioară!
sper ca i-ati dat originalele
O plângere penală durează probabil.ani pana se soutioneaza, în civil obțineți mai repede suma dar trebuie văzut dacă aveti ce sa recuperați astfel de escroci nu au bunuri pe numele lor.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
M7haela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înșelat de notar și de vânzător: am plătit o sumă mult mai mare decât scrie în antecontract și acum mă cheamă să-mi restituie doar avansul. dacă aveți ceva sfaturi aș aprecia crys18 crys18 Buna ziua, In data de 05 iunie 2018 am incheiat un Antecontract de vancare cumparare pentru un teren agricol. Valoarea acestuia fiind de 75.000 Euro, mi sa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, in baza carei legi pot cere rezilierea contractului de prestari servicii intre un SRL si o persoana fizica, cu sau fara penalitai DAR fara sa pierd ... (vezi toată discuția)
Am dat 1000€ avans unui agent imobiliar pentru rezervarea unei case pe care ulterior a vândut-o altcuiva, iar acum întârzie foarte mult restituirea banilor. este legal cum procedează? zaharel zaharel Buna ziua; In luna octombrie 2018 am optat pt un credit ipotecar. Am gasit o casa printr-o agentie imobiliara ; am rezervat o ; s a facut evaluarea ; iar ... (vezi toată discuția)