avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este furt de bani ??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este furt de bani ??

Buna ziua,
Am imprumutat cu o suma de bani 1000 euro, o persoana cunoscuta pentru care ne-a garantat un prieten ca este foarte serioasa si nu vom avea probleme cu recuperarea banilor.
Am incheiat doar un act scris de mana, fata martori de fata si care are pe semnatura celei imprumutate stampila firmei sale.
Actul este datat si este specificata suma in el, precum si numele meu.
Au trecut deja 2 luni iar respectiva nu are banii necesari ca sa-si plateasca datoria si ne tot amana.
Daca facem plangere cu aceast act putem recupera ceva???
Vezi in partea dreapta a paginii sectiunea DOCUMENTE UTILE: gasesti acolo un model de Somatie de plata..incearca asa.
Merge si o plangere penala pentru abuz de incredere.(art.213 cp).
Mai degraba o sa-l trimita in civil.
nu pot vizualiza Somatia...
Chiar daca nu sunt martori pot face plangere???
Fapta debitorului nu e infractiune.Deci, exclus abuz de incredere (art 213 c.p.).
Il puteti chema in judecata civila si apoi il executati silit.
Va trebuie un avocat care sa va redacteze actiunea si eventual sa va si reprezinte drepturile si interesele in proces.
puteti face o actiune civila, prin care sa solicitati obligarea paratei la plata sumei de 1000 euro, suma ce reprezinta contravaloarea imprumutului incheiat la data de.......Art.1191 din codul civil prevede imposibilitatea dovedirii cu martori a pretentiilor ce reprezeinta sume de bani mai mari de 250 lei.In cazul dvs.avand in vedere ca detineti un inscris, acesta reprezinta un inceput de dovada scrisa, fapt care va da dreptul sa solicitati proba cu martori in dovedirea pretentiilor dvs.este de mentionat faptul ca veti plati taxa de timbru la valoarea pretentiilor,undeva la 400 Ron.Martori pot fi si persoane care cunosc faptul ca ati imprumutat banii, v-a fi putin mai greu de dovedit avand in vedere ca acestia nu au fost de fata la momentul incheierii actului,dar se poate.

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)
Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani mihaiz mihaiz Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani si am facut o chitanta de mana semnata de mine, de el si de doi martori. Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)