avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este furt de bani ??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este furt de bani ??

Buna ziua,
Am imprumutat cu o suma de bani 1000 euro, o persoana cunoscuta pentru care ne-a garantat un prieten ca este foarte serioasa si nu vom avea probleme cu recuperarea banilor.
Am incheiat doar un act scris de mana, fata martori de fata si care are pe semnatura celei imprumutate stampila firmei sale.
Actul este datat si este specificata suma in el, precum si numele meu.
Au trecut deja 2 luni iar respectiva nu are banii necesari ca sa-si plateasca datoria si ne tot amana.
Daca facem plangere cu aceast act putem recupera ceva???
Nu este asa cum stiti de la respectivul avocat.Chiar daca vine cu 30 de martori falsi cum ii numiti tot dvs obtineti castig de cauza.
Durata procesului depinde de atitudinea debitorului.Nu va dura insa mult.Acum sigur ca, depinde si de la avocat la avocat cum abordeaza procesul, daca il platiti la termen sau inainte de proces, etc.
Oricum o da debitorul raman la parerea ca veti otine castig de cauza.Si ma intreb un lucru.Ce rost are ca debitorul sa isi angajeze avocat daca tot trebuie sa va dea banii inapoi?
Din punctul meu de vedere incercati sa gasiti un avocat in localitatea in care va avea loc procesul si sa va apucati de treaba.Judecata va avea loc acolo unde are domiciliul paratul (debitorul).
Nu sunteti obligata sa mergeti la termene daca aveti avocat decat daca va cheama instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)
Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani mihaiz mihaiz Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani si am facut o chitanta de mana semnata de mine, de el si de doi martori. Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)