avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani

Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani si am facut o chitanta de mana semnata de mine, de el si de doi martori. Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa recuperez bani. Termenul de restituire este 20.03.2008, dar ma gandesc ca poate nu imi mai da bani. Va rog puteti sa ma ajutati cu un sfat, ce ar trebui sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 21:31, 19 Martie 2008
in cazul inscrisurilor constatatoare ale creantelor, codul civil impune o formalitate din partea debitorului: sa scrie de mana "bun si aprobat" pentru suma datorata, sau o expresie echivalenta. Daca nu a scris asa ceva debitorul dvs, inscrisul nu constata in sine creanta, ci e doar un inceput de dovada scrisa. Completat cu martori cred ca va da sanse mari sa obtineti executarea prin intermediul instantei. Daca nu va plateste la termen, aveti 3 ani de la acel moment pentru introducerea actiunii judecatoresti.
Va multumesc pentru raspuns.
Daca nu imi da bani o sa-l dau in judecata. Stiu ca am gresit cand l-am imprumutat am crezut ca e de buna credinta, dar cred ca m-am inselat.
....sau 2 luni pt. depunearea plangerii prealabile, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz de incredere
Abuz de incredere ? Sub nici o forma, nu argumentez, nu este necesar.!!!!!!!!!!!!!!!
IN CAZUL IN CARE S-AR FI DAT BABI SI AR FI FOST DOAR MARTORI N NU SI UN INSCRIS CE SE MAI POATE FACE?

Alte discuții în legătură

Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)
Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru o perioada de ... biulian biulian Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru 7 ani. Am ajutat un prieten, de fapt ajutor reciproc, el ajutandu-mi parintii in varsta cu anumite servicii, ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera niste bani imprumutati? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu cum se pot recupera niste bani imprumutati,daca imprumutatul nu mai doreste returnarea acestora. Precizez ca ... (vezi toată discuția)