Am 5000 de actiuni la Lipomin SA , societate listatata BVB. Acum, am aflat de pe situl BVB ,ca firma este in insolventa din noiembrie 2011, desi curios, in octombrie 2011 actiunile isi dublasera valoarea. Acum imi pun problema cum sa valorific cat mai repede portofoliul, daca mai pot...
Am un asociat 50-50% cu care sunt in proces de 6 luni de zile pentru ca m-a furat si pe mine si statul, incepandu-i-se un proces penal din luna decembrie. El a continuat activitatea fara a avea la baza hotarari AGA(a refuzat propunerea de suspendare a firmei noastre desi el si-a mai facut 2 cu acelasi obiect de activitate)
. Intre timp a mai facut niste falsuri pentru care i-am deschis alte procese(cu toate a nu sunt un procesoman dar in conditiile legii 31 nu poti face nimic in caz de 50-50). Pe 25 aprilie trebuie sa depuna bilantul, iar cu contabila ,in pofida deschiderii urmaririi penale, sunt in culpa daca eu nu semnez acest bilant. Ce ar trebui sa fac ? Iar un proces?...
Sunt asociat 50-50% cu un tip care a administrat singur un SRL. Cand am vrut sa-mi iau si eu dividende dupa 2 ani(avem o cifra de afaceri de 8 mil ron) am avut deziluzia sa constat ca profitul este de numai 2000. Am cercetat actele si am constatat o multime de nereguli:facturi cu mat ce n-au nici o treaba cu ob de activ,"creditari" personale din banii firmei( scosi bani din cont si bagati din nou in alta banca in momentul cand erau bani si in casa si banca),achizitii de ap uz casnic pt el,autoturism pt nevasta,etc. Am fost la Politie ,i-am facut plangere documentata, iar raspunsul lor a fost ca nu baga in seama o plangere daca nu este facuta o expertiza judiciara. O astfel de expertiza costa vreo 15000 ron, iar eu nu am atatia bani si mai mult decat atat si statul este pagubit(evaziune fiscala) si in mod normal ar trebui sa se constituie parte civila alaturi de mine si sa suportam impreuna costurile actiunii. Invatati-ma! Cui sa ma adresez in tara asta?
Multumesc pentru atentia acordata! Problema e un pic mai complicata datorita naivitatii mele...In fapt sediul societatii se afla intr-un alt oras ,intr-o locatie care apartine parintilor mei,dar singura locatie inregistrata.Acum ,intr-un fel cu aprobarea mea tacita,documentele ,materialele se afla in casa partenerului meu...Daca nu va vrea sa cumpere actiunile mele, fara sa fac prea multe valuri, vreau sa fac intai un inventar al patrimoniului,sa identific locul in care se afla acestea, dupa care sa cer(cred eu justificat) sa duc toate acestea la sediu, dupa care sa analizez mai indeaproape documentele si sa caut dovezi. Desi am si eu semnatura in banca la fel de puternica , el vorbeste cu datornicii sa ne bage banii numai in momentul in care avem de platit ceva si scoate banii imediat. In aceasta situatie , pentru a bloca acest comportament trebuie :1) sa solicit schimbarea specimenului de semnatura in banci 2)Sa-l dau in judecata, insa in momentul acesta singurele motive sunt infiintarea unei firme pe baza unor declaratii false la RC si creditarea societatii cu 60000 euro fara sa aibe aprobarea AGA(nu stiu daca aceasta suma este socotita evaziune fiscala si aici as vrea sa ma ajutati)
Multumesc!
Suntem doi asociati50%-50%.Societate infiintata in 2007, cu rezultate economice exceptionale(loc 1 pe judet). Eu sunt director th si in toata aceasta perioada am condus oamenii pe santier,iar aociatul meu s-a ocupat de contracte, hartii,etc.Mi-am abandonat vechiul servici, am acceptat un salariu mai mic ca sa putem sa ne dezvoltam(naiv...), iar acum cand am vrut sa merg si eu intr-un concediu(el deja plecase ca si ceilalti angajati)am observat ca nu mai avem nici un ban in cont... Nu am mai plecat dar m-am aplecat si asupra acestor probleme si am constatat ca e mana-n mana cu contabila,si-a facut o firma fara sa ma anunte pe care are vreo 2 miscari cu soc noastra, ca ii tine contabilitatea aceeasi contabila, ca exista multe facturi de aprovizionari materiale decat aveam noi nevoie, ca nu e facuta receptia si consumul pe acestea,ca are contributii "personale" in firma de 2,5mld lei(bani care motiveaza ca-i are de la mama lui ,menajera in Spania) suma care cred ca dovedeste ca face evaziune fiscala.Una peste alta: venituri=cheltuieli. O lucrare mare executata nu a fost platita ,dar el nu vrea sa-l dam in insolventa....Eu totusi o sa-l dau...Spuneti-mi va rog daca fac bine:
-ii ofer partile sociale sa le cumpere.iar daca nu le vrea le voi da altcuiva
-pana atunci voi face invetarul mj fixe si ob inv care momentan se afla la el acasa, printre care si o masina cumparata pe liesing si in folosinta sotiei lui si toate sa fie aduse la sediul firmei,chiar cu ajutorul Politiei daca e cazul unei impotriviri
-schimbarea specimenului de semnatura daca as putea(adica ambele semnaturi concomitent ,ca sa putem sa facem o discutie prealabila in momentul platii)
-aducerea lui in instanta in baza 197/31/90 cu propunerea de excludere
Va multumesc!