Sunt asociat 50-50% cu un tip care a administrat singur un SRL. Cand am vrut sa-mi iau si eu dividende dupa 2 ani(avem o cifra de afaceri de 8 mil ron) am avut deziluzia sa constat ca profitul este de numai 2000. Am cercetat actele si am constatat o multime de nereguli:facturi cu mat ce n-au nici o treaba cu ob de activ,"creditari" personale din banii firmei( scosi bani din cont si bagati din nou in alta banca in momentul cand erau bani si in casa si banca),achizitii de ap uz casnic pt el,autoturism pt nevasta,etc. Am fost la Politie ,i-am facut plangere documentata, iar raspunsul lor a fost ca nu baga in seama o plangere daca nu este facuta o expertiza judiciara. O astfel de expertiza costa vreo 15000 ron, iar eu nu am atatia bani si mai mult decat atat si statul este pagubit(evaziune fiscala) si in mod normal ar trebui sa se constituie parte civila alaturi de mine si sa suportam impreuna costurile actiunii. Invatati-ma! Cui sa ma adresez in tara asta?
Luati Legea 31/1991 reactualizata, Legea societatilor comerciale, si actionati-l in instanta. Ca administrator avea anumite oobligatii prevazute chiar si in actul constitutiv al societatii.Politia nu are cu ce sa va ajute.Consultati un avocat.
Nu,aceste trei sunt doar organe de control care nu fac expertize ele doar controleaza si aplica amenzi societatii. Daca vreti sa-i faceti rau puteti sa faceti plangerea la garda financiara,(cu dovezile ce le aveti) ei sunt obligati sa mearga in control pe tematica plangerii d-voastra iar daca constata nereguli in inregistrari,evaziune fiscal etc.pot extinde controlul pe firma si pot da amenzi usturatoare(mai ales ca ei au comision din acestea),daca constata evaziune fiscala ei demareaza actiunea penala,cu control politia economica ,instanta etc.Oricum ar fi daca il calca garda nu scapa. Legile la noi sunt interpretabile uneori.Nu vedeti ca nici cei care le fac nu le cunosc si le interpreteaza cum vor ei. Reprezentantii nostrii nici macar Constitutia care au facut-o nu o inteleg si apeleaza la Curtea Constitutionala sa decida.:hammer: