avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contestatie p-v garda finaniara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contestatie p-v garda finaniara

cum se poate si unde se poate contesta p-v elaborat de garda financiara. la tribunal sau la garda financiara se poate face plangere?
va rog din suflet sa-mi trimitei un model.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 19:49, 15 Octombrie 2009
Se contesta la Garda financiara in termen de 15 zile de la emitere, sau direct la instanta, intrucat G.F. oricum nu va va da un raspuns favorabil la contestatie(rare cazuri).Ca si model nu este unul tipizat, argumentati cu articole de lege, punctul dvs. de sustinere, atasand copii dupa actele invocate(vedeti codul de procedura fiscala)
atunci mai bine direct la instanta.dar la judecatorie sau la tribunal se introduce plangerea sau contestatia , nu sunt sigura care este denumirea corespunzatoare.
si ce motive se poate invoca?
1.pentru nerespectarea prevederilor art.5 alin 2 lit c din oug 15/1996 in sensul ca s-au efectuat incasari in numerar a facturilor care depasesc valoarea de 5000 lei fiecare.

am vazut ca amenda este de la 5000-10000. ei ne-au dat 6.000 lei
2. nu a fost definitivata inventarierea patrimonului -2000 lei amneda- adica neffinfd inventariate toatel elementele de activ si pasiv

3. nu a fost intocmit o dispozitie de plata de catre caserie - ero o difernta la soldul de casa. -amenda 2000

in total 10.000 lei amenda.
mi se pare usturatoare.

va rog sa-mi dat motive cu ce se paote contesta? macar pentru micsorarea amenzii.
va multumesc
sau mai degraba sa depun o plangere la G.F , ea fiinf obligata sa transmite planegrea la contencios, si astfel este scutita de taxa.
dar cu ce motive?
Din ce ati redat, nu aveti motive de contestatie.Trebuie sa veniti cu argumente prin care organul de control nu a respectat legislatia sau a facut abuz, dar in cazul dvs. nu aveti asa ceva.Conform legii sunteti in culpa,Valoarea amenzii este la latitudinea controlului, dupa cifra de afaceri.Daca faceti contestatie la PV nu puteti cere micsorarea amenzii.

Alte discuții în legătură

Recurs irevocabil - se mai poate face ceva ? flo77rin flo77rin Buna ziua In ianuarie 2013 am facut plangere contraventionala impotriva unei amenzi data de Garda Financiara Gorj in valoare de 8000 lei si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Control de la garda financiara claudiaaaa claudiaaaa Bunaziua ! Am avut un control de la garda financiara si nu ma aflam la magazin in momentul controlului,ptr. 145 lei gasiti in casa de marcat nemarcati am ... (vezi toată discuția)
Sa vorbim despre amenzi smart accounting business srl smart accounting business srl am deschis acest subiect...pentru a sari in ajutorul celor care au fost amendati, fara respectarea OG 2/2001 (vezi toată discuția)