avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Control de la Garda Financiara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Control de la Garda Financiara

Bunaziua ! Am avut un control de la garda financiara si nu ma aflam la magazin in momentul controlului,ptr. 145 lei gasiti in casa de marcat nemarcati am primit o amenda de 8 000 lei si suspendarea activitatii pe 3 luni.
Am facut plangere impotriva PV. cu argumentele ca vanzatoarea era nou angajata si nu prea stia sa bata pe casa ,magazinul era deschis doar de 5 luni si stocul pe magazin era doar de 18.500 lei la momentul controlului iar eu ma aflam la spital sa-mi externez copilul de 2 ani(am atasat copie dupa iesirea din spital).
Mentionez ca ''DESTEAPTA''mea de vanzatoare a dat nota explcativa ca bani in plus proveneau din vanzarile de produse din magazin,care a si semnat PV.

va rog sa-mi spuneti si mie ce sanse am,daca am vreuna?
nici una. motivele invocate de catre dvs nu pot inlatura raspunderea contraventionala si nici nu ati facut proba contrarie astfel incit sa dovediti ca pv este netemeinic. pe de alta parte, inteleg ca nu ati avut nici o critica privind nelegalitatea procesului verbal desi este posibil sa fi existat asa ceva.

ar fi fost mai bine sa fi consultat un avocat mai ales ca v-ar fi costat mai putin decit amenda primita.
Multumesc mult de raspuns ,dar plata amenzii se poate face esalonat?
Puteti contesta faptul ca amenda respectiva este prea mare in functie de actul contraventional aratat.Acest lucru se poate face in instanta-pe motive temeinice, cereti reducerea cuantumului valorii amenzii pe motiv ca.......Vedeti care este art.din L.pentru care v-au dat amenda,vedeti ce amenda este prevazuta, si cu putin noroc puteti scapa mai ieftin.Merita incercat.Nu ati fi prima nici singura care ati contesta valoarea amenzii disproportionate fata de contraventia savarsita.
Am primit un termen de prezentare la judecatorie pe 20 mai,m-i s-a spus ca nu o sa mai primesc citatie prin posta si sa ma prezint acolo la data si ora stabilita.Ce alfu la acest termen ?,decizia finala !?daca urmeaza sau nu un proces cu GF. !?.
Avand in vedere ca Punctul de lucru este o locatie inchiriata,ce imi recomandati sa fac in contextul in care pe 20 mai o sa fiu anuntata ca o sa fiu suspendata si amendata, vreau si eu un sfat va rog.
ex: sa-mi infintez alta firma si sa schimb contractul de inchiriere,pana la termenul de 20 mai ?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit amenda ca am baut o bere.vreau sa contest,am sanse? lory83_ro lory83_ro Fapta s-a intamplat acum aporximativ o luna,si abia de 2 zile am primit prin posta un PV de care habar nu aveam.Mai exact,afalndu-ma la un magazin de la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala vannessa8 vannessa8 buna seara.Cer si eu umila si spasita o parere.Sunt adm unei societati.In urma unui control in incinta societatii mele s-au gasit 3 cart de tigari fara timbru ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb rockade rockade Buna ziua! Am primit acum 2 zile amenda RATB.Dar am abonament valabil pe care l-am uitat acasa acum 2 zile.Mi s-a recomandat sa contest amenda la judecatorie ... (vezi toată discuția)