avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala

buna seara.Cer si eu umila si spasita o parere.Sunt adm unei societati.In urma unui control in incinta societatii mele s-au gasit 3 cart de tigari fara timbru pt care agentii constatatori au aplicat o amenda de 20 000 ron.In mom controlului nu ma aflam la pct de lucru al societatii,ci am ajuns la finalul ei cand org de control incheiasera PV.Tigarile nu apartin societatii,ci vanzatoarea le cumparase pt sotul ei ( de la vanzatori ambulanti),lasase plasa pe cuier sub haina ei,le-a spus agentilor (inspectorilor vamali)acest lucru insa acestia n-au ascultat-o ci din contra i-au dictat o declaratie din care reiese ca tigarile au fost descoperite in incinta unitatii si supuse comercializarii(fara timbru,fara acte de provenienta fiscala)In urma acestui fapt i-am desfacut contractul de munca vanzatoarei pt ca nu admit asa ceva .Pot inlocui amenda cu avertisment?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:35, 30 Ianuarie 2010
Avand in vedere ca exista incheiat PV de constatare si consemnare contraventie ,
inlocuirea invocata de catre dvs nu poate opera.
Eventual poate fi modificata sanctiunea ,in cazul in care dvs ,in termen legal ,
contestati PV in instanta
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
Faceti plangere contraventionala, termenul este de 15 zile de la data PV-ului. Explicati ca tigarile nu erau supuse comercializarii, ca au fost gasite intr-o plasa in cuier, etc. Puteti cere anularea sanctiunii, alternativ cu schimbarea acesteia in avertisment. Sanctiunea avertismentului este intotdeauna posibila, chiar daca actul normativ care sta la baza sanctiunii nu prevede. Poate nu ar strica sa apelati la un specialist sa va redacteze cererea, suma nu e tocmai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzat de politia rutiera vlad29 vlad29 buna ziua.am o nedumerire,intro seara am fost oprit de politia rutiera,fara a mi se prezenta motivul ptr care m-a oprit.agentul mi-a cerut documentele dupa ... (vezi toată discuția)
anulare proces verbal de contraventie mary6 mary6 buna dimineata, detin o pusca sportiva cu aer comprimat cat.E ,permis de port arma tip B,in 19.06.2012 seful de post al politiei locale impreuna cu un agent ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie cu skateboard-ul Vilb Vilb Fiul meu are 18 ani, a fost amendat cu 200 lei pt ca circula fara viteza cu skateboardul pe marginea stradzii, pe unde sunt parcate masinilie. In fata lui erau ... (vezi toată discuția)