avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie cu skateboard-ul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie cu skateboard-ul

Fiul meu are 18 ani, a fost amendat cu 200 lei pt ca circula fara viteza cu skateboardul pe marginea stradzii, pe unde sunt parcate masinilie. In fata lui erau doi prieteni ai lui care erau cu bicicleta. Mi s-a parut inuman sa dai amenda unui tanar care nu a circulat pe trotuar pt ca era denivelat si a trecut pe langa masinile parcate. Procesul verbal este putin lizibil, foarte greu am putut citi ce scrie acolo, nu se vede numele agentului si scris ingramadit. Am observat ca s-a mentionat ca copilul nu s-a asigurat ceea ce e fals. Ei toti s-au asigurat sa nu fie vreo masina, mai ales ca circulau pe langa masinile parcate in strada. Este specificat ceva despre o lege care nu se vede clar... Vreau sa stiu daca am sanse sa castig daca cer anularea prin judecatorie! Politia da raspuns prin judecatorie ca nu s-a asigurat, dar el nu era primul, ci biciclistii.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 18:08, 19 Mai 2016
Solutionarea favorabila a eventualei dv plangeri contraventionale impotriva PV este conditionata de temeinicia probelor prin care intelegeti sa sustineti contrariul aspectelor constate si consemnate de agentul constatator
Faptul ca trotuarul este denivelat nu ii acorda dreptul de a circula pe partea carosabila.

Avand in vedere pericolul scazut si imprejurarile intocmirii pv puteti depune o plangere impotriva pv solicitand transformarea sanctiunii in avertisment si anularea amenzii.

Biciclistii au dreptul de a circula pe partea carosabila chiar daca nu se asigura.
Buna ziua.
Asa cum conducatorii auto sunt sanctionati pentru diferite contraventii ce tin de partea carosabila mi se pare normal ca si bicilistii si skaterii sa fîe supusi aceluiasi tratament atata timp cat circula pe partea carosabila...intre noi fie vorba nu cred ca agentul a dat o amenda la ,,misto`` si degeaba...asa ca educatia trebuie sa fie implementata pe patru roti cat si pe doua sau opt atata timp cat circulam pe drumurile publice..
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
romaryo37, utilizator
D-nul romaryo, nu am ignorat legea, copilul nu a cunoscut legea, a crezut ca are voie sa mearga in urma biciclistilor, problema e ca putea sa ii dea avertisment asa cum ar fi normal pt prima abatere cu o problema minora!
@Vilb
Acel copil, la 18 ani este major.Ca sa circuli pe drumurile publice, trebuie sa ai cunostiinte de circulatie. Nu vreau sa acuz , sau sa fiu acid dar, accidentele se intampla si oameni au de suferit. Daca ar fi fost accidentat( Doamne fereste!) de un participant in trafic, l-ati fi iertat pe acel participant, ati fi invocat necunoasterea legilor de circulatie si varsta frageda a copilului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie Vilb Vilb Fiul meu are 18 ani, a fost amendat cu 200 lei pt ca circula fara viteza cu skateboardul pe strada , pe margine pe unde sunt parcate masinilie. In fata lui ... (vezi toată discuția)
Înștiințare oprire neregulamentara politia locala bucuresti Sabucuresti Sabucuresti Buna ziua, am oprit lângă trotuar , nu erau semne de circulație cu oprirea interzisă trecere de pietoni sau stație RATB, cand am revenit la mașină am ... (vezi toată discuția)
Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii vasile48 vasile48 Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la ... (vezi toată discuția)