avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua!
Am primit acum 2 zile amenda RATB.Dar am abonament valabil pe care l-am uitat acasa acum 2 zile.Mi s-a recomandat sa contest amenda la judecatorie doar ca am observat mai tarziu ca data era scrisa gresit,23.01.2011.Mai pot sa o contest?cum se procedeaza?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 15:06, 26 Ianuarie 2012
Din cate stiu eu, puteti merge la sediul RATB cu abonamentul si sa anulati PV/amenda. Sunati la ei si intrebati.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
gianantina, utilizator
Intr-adevar, RATB-ul anula amenzile dar acum se anuleaza doar de instanta.

@rockade:
Verificati daca data de 23.01.2011 este trecuta si la data incheierii PV si la data efectuarii controlului in urma caruia ati primit amenda. Oricum, procesul verbal are un numar si RATB nu poate sustine ca ar fi intocmit in data de 23.01.2011.
Asa cum scrie si pe PV intocmit , in termen de 15 zile de la data inmanarii se poate formula Plangere contraventionala la judecatoria pe raza careia s-a savarsit contraventia. Solicitati instantei anularea PV, motivul fiind acela ca aveati abonament valabil, dar nu ati putut face dovada deoarece l-ati uitat acasa, insa taxa aferenta serviciului de transport era achitata si nu ati adus niciun prejudiciu RATB-ului. La plangerea contraventionala anexati copii certificate dupa: CI, PV, abonament , copie bon fiscal prin care dovediti ca la data respectiva abonamentul era platit. Plangerea contraventionala si copiile se vor depune in doua exemplare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda ratb Dklin Dklin Buna ziua, Am luat o amenda pe RATB (abonamentul valabil nu l-am putut prezenta pentru ca il uitasem acasa). Am inteles ca la judecatorie se p[oate anula ... (vezi toată discuția)
Amenda ratp alialin alialin Am primit o amenda RATP deoarece, grabindu-ma, mi-am uitat acasa portofelul cu toate actele, bani si abonament RATP. A venit controlul si le-am explicat ca nu ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb oly78 oly78 sotul meu a primit amenda pe linia 226 dar nu il avea la el si a primit un proces verbal care din lipsa de timp nu poate ajunge la tribunal si deci cu ... (vezi toată discuția)