avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATP

Am primit o amenda RATP deoarece, grabindu-ma, mi-am uitat acasa portofelul cu toate actele, bani si abonament RATP. A venit controlul si le-am explicat ca nu am actele si abonamentul si nici nu pot sa ma legitimez sau sa platesc amenda pe loc pt ca nu am portofelul la mine. Am spus domnilor sa coboram pt a suna acasa sa imi aduca buletinul si abonamentu pt a dovedi ca ceea ce spun este adevarat, insa acei domni m-au tinut cu forta in tramvai, m-au bruscat si au spui ca ma vor plimba cu tramvaiu toata ziua pana le prezint actele sau platesc amenda. In tramvai se afla un cunoscut care s-a oferit sa plateasca amenda(dupa ce scotea bani de la bancomat), insa acesti domni nu m-au lasat sa cobor pana nu au retinut actele acelei persoane si nu a venit cu banii. Din cate stiu nici macar politia nu are dreptu de a retine actele unei persoane cu atat mai putin niste controlori RATP. Prin urmare, am depus o plangere la politie pentru faptul ca nu m-au lasat sa cobor si m-au retinut cu forta si pentru ca au retinut pe nedrept actele acelei persoane. De asemenea vreau sa merg sa contest amenda datorita abuzurilor savarsite de catre controlori si as dori niste sfaturi cu privire la legislatia de care trebuie sa ma leg pentru a contesta amenda.
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 12:13, 14 Mai 2012
Este asemanator subiectului de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
este putin probabil sa fi fost controlori /angajati ai RATB...mai cu seama e posibil ca acei ''controlori'' sa fi fost doar de ocazie...
Lasati politia sa isi faca treaba ;)
Erau controlori, am platit amenda dupa ce a venit acea persoana cu banii, insa vreau sa contest amenda pt modul abuziv in care s-au comportat controlorii, pt privarea de libertate si retinerea pe nedrept a documentelor si pentru faptul ca am abonament valabil.
Potrivit O.G. nr.2/2001 Art.31, impotriva procesului-verbal puteti formula plangere contraventionala, in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal si se depune la judecatoria in raza teritoriala a careia s-a savarsit contraventia.
Plangerea va fi motivata de faptul ca ati platit taxa aferenta serviciului de transport, insa la momentul efectuarii controlului nu aveati abonamentul ca dovada.
Pe calea plangerii contraventionale se analizeaza nelegalitatea sau netemeinicia procesului verbal. Celelalte aspecte invocate- abuzul, privarea de libertate, retinerea documentelor-, vor fi analizate de politie.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
ContSters233678, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda ratb Ciobotaru_Adriana Ciobotaru_Adriana Buna seara! Sambata am primit o amenda de la Ratb intr-un mijloc de transport in comun intrucat nu am reusit sa imi gasesc abonamentul (valabil pana pe data ... (vezi toată discuția)
Minciuni ale controlorilor ratb StueyTheKid6 StueyTheKid6 Buna ziua, De curand , am platit o contraventie RATB de 50 de ron, ( in mod corect - mi-am lasat cardul acasa, card care are calitatea de portofel ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, azi dimineata am primit o amenda stb, aveam abonamentul ... M.Ioana M.Ioana Buna dimineata, Azi dimineata am primit o amenda stb, aveam abonamentul copilului si am validat - de ori ori, pt copil si pt mine, prin apasarea butonului 2 ... (vezi toată discuția)