avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Anulare amenda RATB
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Anulare amenda RATB

Buna seara!
Sambata am primit o amenda de la Ratb intr-un mijloc de transport in comun intrucat nu am reusit sa imi gasesc abonamentul (valabil pana pe data de 21 a lunii), in momentul in care mi-a fost cerut. Ulterior mi-am adus aminte ca l-am uitat acasa. I-am spus controlorului ca nu am abonamentul la mine si a insistat sa ii platesc dumnealui taxa de 50 de lei, insa am refuzat. I-am spus ca nu consider ca ar trebui sa platesc aceasta suprataxa atat timp cat eu am abonament valabil si l-am rugat sa imi alcatuiasca un proces verbal. Din discutiile pe care le-am vazut afisate in mare parte am inteles ce ar trebui sa contina dosarul meu, insa pentru siguranta mea as dori sa stiu daca s-a mai modificat ceva pe parcurs si ce acte+cate copii ar trebui sa se regaseasca in dosar. De asemenea, maine ma voi duce la RATb sa iau un document care sa ateste perioada de valabilitate a abonamentului. Si dupa acest document trebuie sa fac copii? Daca da, si pe acesta voi spune ca e conform cu originalul, scriu numele si semnez? Cum trebuie sa arate plangerea? O ultima intrebare: Unde se plateste faimoasa taxa de timbru si la ce departament al Judecatoriei Sectorului 6 trebuie sa depun dosarul? Ma scuzati ca am atatea intrebari, insa imi doresc sa castig. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
P.S.: De asemenea, as dori sa stiu unde as putea face o reclamatie/plangere impotriva controlorului si daca se iau masuri intr-un fel sau altul.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
Ciobotaru_Adriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ciobotaru_Adriana , utilizator 23:36, 18 Martie 2014
Cererea insotita de acte, se depune in 3 ex toate semnate, dupa acte se depun copii xerox pe care scrieti cf cu originalul. Dosarul se depune la registratura
Taxa de timbru se plateste in contul primariei sau la directia taxe si impozite ( la Orizont)
RO92TREZ70621070203XXXXX deschis la Trezoreria Sector 6
Cod fiscal 12380248 Primăria Sector 6
Timbrati cu 20 de lei
Art. 19 oug 80/2013
In materie contraventionala, plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, precum si calea de atac impotriva hotararii pronuntate se taxeaza cu 20 lei.

N-am inteles de ce vreti sa ii faceti plangere controlorului.. ca nu v-a crezut pe cuvant ca aveti abonamentul acasa ?

Va multumesc frumos pentru raspuns si lamuriri.
Din pacate, astazi am fost la RATB si nu am reusit sa fac rost de un fel de extras care sa dovedeasca ca am abonament valabil. Doamna de acolo m-a trimis undeva la Tineretului, in spate la Colegiul Gheorghe Sincai. Maine nu pot ajunge pentru ca am toata ziua cursuri, o sa merg joi de dimineata, insa sper sa nu ma mai plimbe foarte mult pentru acest document.
In ceea ce il priveste pe domnul controlor, stiu ca eu am fost de vina ca nu am avut la mine abonamentul si dansul nu avea pe ce temei sa ma creada. Nu aceasta este problema, ci faptul ca s-a purtat foarte urat cu mine, m-a coborat fortat din tramvai si mi-a facut ditamai semnul violet pe brat, mi-a vorbit extraordinar de urat, in conditiile in care eu nu mi-am permis sa ii vorbesc urat. Pe deasupra, mi-a luat portofelul din mana, mi-a scos buletinul si un card nenominal pe care il aveam la mine si mi-a compostat dansul o calatorie, spunand ca acum nu am calatorit fraudulos..iar apoi mi-a incheiat proces verbal. Stiind ca am abonament, nu am vazut rostul pentru care sa compostez eu singura o calatorie. Consider ca a facut un abuz cu mine si tocmai din acest motiv vreau sa ii depun o plangere. Nu mi-as dori ca alte persoane(mai ales de sex feminin) sa treaca prin aceleasi lucruri. In plus, au fost in jur de 4-5 controlori si toti m-au "terorizat", motivul fiind ca sa ma intimideze, sa ma pierd cu firea si sa le dau lor bani. De asemenea m-au agresat si verbal, intrucat mi-au spus ca sunt "proastuta" daca consider ca o sa rezolv aceasta problema, si ca imi place mie sa ma plimb si o sa cheltuiesc timpul pe care si asa il irosesc, cand as putea sa ii dau lui bani si sa scap de problema... Eu nu stiu daca acest controlor era de serviciu in ziua respectiva, din conversatiile pe care le-am citit aici mi-am dat seama ca ar trebui sa aiba un fel de foaie care sa specifice clar ca are dreptul sa controloze in perioada respectiva acel mijloc de transport.
Stie cineva cum pot sa aflu daca domnul respectiv a fost de serviciu atunci?
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2014
Ciobotaru_Adriana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb Andreea.004 Andreea.004 Bună ziua! Am o nelămurire cu privire la amenda ratb. Astăzi am circulat împreună cu 2 prieteni,eu având abonament,iar pt ei am compostat de pe același ... (vezi toată discuția)
Amenda ratp alialin alialin Am primit o amenda RATP deoarece, grabindu-ma, mi-am uitat acasa portofelul cu toate actele, bani si abonament RATP. A venit controlul si le-am explicat ca nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal contraventie ratb route route Buna seara! Am cateva intrebari: -la constestatia procesului verbal de contraventie adaug procesul verbal copie sau original ? -avand in vedere ca fapta a ... (vezi toată discuția)