avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare amenda RATB

Buna ziua,

Am luat o amenda pe RATB (abonamentul valabil nu l-am putut prezenta pentru ca il uitasem acasa). Am inteles ca la judecatorie se p[oate anula aceasta amenda. Stie cineva cum se procedeaza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:33, 23 Martie 2011
da, in termen de 15 zile de la data primirii procesul verbal cu amenda. [EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Trebuie sa depuneti plangere contraventionala la judecatoria sectorului 1, in care sa prezentati faptele (in data de... ora de... ati luat amenda pentru ...) si sa solicitati anularea amenzii pentru motivul ca aveati abonament valabil la data respectiva pentru mijlocul de transport in care va aflati. Depuneti si procesul verbal si copie dupa abonament.
Procedati cum a spus Bellatrix mai sus.
Existenta abonamentului valabil este unul dintre motivele intemeiate care pot duce la anularea amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb rockade rockade Buna ziua! Am primit acum 2 zile amenda RATB.Dar am abonament valabil pe care l-am uitat acasa acum 2 zile.Mi s-a recomandat sa contest amenda la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Autoritate ierarhic superioara ratb TaraTara TaraTara Buna seara, Un pensionar care locuieste in provincie a primit o amenda RATB pentru ca a circulat cu troleul si, se pare, nu a validat corespunzator ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda desi am abonament tot_me tot_me M-a prins controlul Ratb ca nu aveam bilet. Eu am abonament dar din graba l-am uitat acasa, in plus acum cateva zile mi-am pierdut si buletinul. Am insistat la ... (vezi toată discuția)