avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am luat amenda desi am abonament
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am luat amenda desi am abonament

M-a prins controlul Ratb ca nu aveam bilet. Eu am abonament dar din graba l-am uitat acasa, in plus acum cateva zile mi-am pierdut si buletinul. Am insistat la controlor sa-mi incheie un proces verbal spunandu-i ca ii dau corect toate datele dar nu a vrut si m-a dus la politie. Acolo am fost legitimat si m-a pus sa platesc 50 lei pt un bilet de calatorie. Pe bilet scrie pretul sau de 50 lei. Pot sa fac o contestatie la acest bilet? Nu am nici un proces verbal. Ce as putea sa fac? Am pierdut niste bani aiurea#-oX-(. Multumesc anticipat pentru sfaturi!!!!
Cel mai recent răspuns: gorgovan_adrian , utilizator 19:19, 18 Noiembrie 2009
Eu zic ca aveti dreptul de a face contestatie la acest bilet de 50 lei.
Singurul lucru care ar putea genera probleme in apararea dvs in fata instantei ar fi acela ca LEGEA sa nu prevada expres ca puteti fi sanctionat daca nu aveti abonametul la dvs.
Pt ca abonament aveati dar nu se afla in posesia dvs.Din punctul meu de vedere nu este corect sa fiti sanctionat daca aveati abonament dar nu se afla in posesia dvs.
Doar o prevedere expresa in lege ar putea determina o solutie diferita a instantei fata de ceea ce am mentionat.Adica, LEGEA sa prevada ca puteti fi sanctionat daca nu aveti abonamentul la dvs.
Puteti incerca sa depuneti contestatie pt ca alti bani nu veti mai pierde.

avocat Claudiu Lascoschi
Ca sa faca contestatie, trebuie sa aiba procesul-verbal si nu acel bilet ....;)
O solutie ar fi sa depuneti o cerere la conducerea RATB si sa atasati copie de pe abonament si de pe acel bilet si sa solicitati restituirea sumei platite pentru acel bilet.
Solutia cu cererea de restituire a sumei chiar este buna.:)
E posibil sa-i restituie banii si fara proces.Doar sa nu existe acel text expres de lege.

Eu apreciez ca are dreptul de a deschide proces intrucat banii achitati nu erau datorati RATB-ului.Este o imbogatire fara justa cauza sau un abuz, as putea spune.

avocat Claudiu Lascoschi
NU am p-v contraventional. Pe bilet nu scrie nici un nume, e pur si simplu un bilet de calatorie in valoare de 50 lei. Pot sa ma duc cu acel bilet de calatorie la sediul RATB si sa cer restituirea sumei de 50 lei? Dar daca ma duc si ei refuza sa imi dea banii ce actiune in justitie mai am la dispozitie? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
tot_me, utilizator
Nu imi dau seama ce natura juridica are acel bilet de 50 lei dar eu tind sa-l consider ca fiind o masura coercitiva, echivalentul unei amezi chiar daca nu exista proces verbal.Deci, in opinia mea ar merge o plangere.
Le adresati cererea de restituire in scris si ei trebuie sa va dea banii sau sa va raspunda in scris daca va resping cererea de restituire a banilor.
Daca va resping cererea e posibil sa aflati si daca exista sau nu un proces verbal de amenda.Daca exista acel proces verbal puteti face plangere impotriva acestuia.E posibil sa nu existe proces verbal si sa contestati in instanta chiar biletul de 50 lei.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Contestatie ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Buna seara Pot sa ma declar aceea persoana care mereu a mers corect pe ratb, am avut mereu abonament, fiind si studenta mi se deconteaza, nu am avut ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Fleoarca_Irina Fleoarca_Irina Buna ziua. Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb fara sa primesc proces verbal sau vre-o dovada. OpreaC OpreaC Buna ziua. Astazi am primit o amenda deoarece eu cu toate ca am validat cartela de calatorie si cu calatorii pe ea, lor le aparea nevalidata si au spus ca eu ... (vezi toată discuția)