avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am luat amenda desi am abonament
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am luat amenda desi am abonament

M-a prins controlul Ratb ca nu aveam bilet. Eu am abonament dar din graba l-am uitat acasa, in plus acum cateva zile mi-am pierdut si buletinul. Am insistat la controlor sa-mi incheie un proces verbal spunandu-i ca ii dau corect toate datele dar nu a vrut si m-a dus la politie. Acolo am fost legitimat si m-a pus sa platesc 50 lei pt un bilet de calatorie. Pe bilet scrie pretul sau de 50 lei. Pot sa fac o contestatie la acest bilet? Nu am nici un proces verbal. Ce as putea sa fac? Am pierdut niste bani aiurea#-oX-(. Multumesc anticipat pentru sfaturi!!!!
Cel mai recent răspuns: gorgovan_adrian , utilizator 19:19, 18 Noiembrie 2009
Conform O.G. nr. 2/2001, plangerea contraventionala se formuleaza numai impotriva procesului-verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor.
In cazul dvs., RATB nu a incheiat proces-verbal, intrucat ati achitat suprataxa de calatorie de 50 RON.
Aceasta suprataxa nu poate fi contestata.
buna ziua,
din pacate sunt si eu o victima daca pot sa spun asa,a proastei organizari si a legilor neclare dupa care RATB amendeaza oamenii.
mai exact am patit acelasi lucru ,ca si cel care a deschis acest topic,doar ca la mine povestea difera un pic. mai exact : desi aveam abonament valid,chitanta ca am platit abonamentul pe acea luna,intr-o zi frumoasa de martie(2009) am uitat cardul acasa si am luat o amenda mica in valoare de 50 lei.stiind ca abonamentul meu mai era valabil inca 12 zile din data in care am luat acea amenda,am hotarat sa depun la judecatorie o plangere pentru contestarea acelei amenzi.am depus la dosar copie dupa card (pe care este trecuta o parte din codul numeric personal -doar jumatate),copie dupa chitanta care atesta ca am platit abonamentul,copie buletin,copie proces de constatare a amenzii (proces verbal nu am avut).toate bune si frumoase pana aici.la una din infatisari am incercat sa-i explic doamnei judecatoare ca pe acea chitanta este trecuta o serie de card(un fel de CNP al cardului), care era aceeasi pe care o aveam si eu scrisa pe card,iar bineinteles cardul contine si numele meu.eram ferm convins ca din moment ce am toate dovezile,cererea mea va fi aprobata,dar nu a fost asa.... :(
judecatoare a vrut sa trimita o adresa la RATB,dar numai ea stie pentru ce, si sa dat termen.astazi (18.11.2009) crezand ca in sfarsit totul se va termina in favoarea mea,am avut parte de inca o surpriza din partea judecatoarei,si anume ca pana la urmatorul termen trebuie sa depun la dosar copie dupa procesul verbal,in caz contrar voi plati amenda (100 ron) si poate cheltuieli de judecata....aici nu stiu sigur .
acum ca am terminat de relatat (cam lunga povestioara cei drept) vreau sa va cer niste sfaturi cu privire la acest caz. cum fac rost de procesul verbal,pentru ca nici pana in ziua de azi nu mi-a venit acasa si ce ar trebui sa mai fac ca sa mi se aprobe cererea de anulare a amenzii.mentionez inca odata ca am acea chitanta pe care este trecuta seria cardului,si care arata clar ca eu la data cand am luat amenda aveam abonament valabil.
va multumesc pentru rabdare si pentru eventualele raspunsuri,pe care le astept cu mare interes.
toate cele bune
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
gorgovan_adrian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Buna seara Pot sa ma declar aceea persoana care mereu a mers corect pe ratb, am avut mereu abonament, fiind si studenta mi se deconteaza, nu am avut ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Fleoarca_Irina Fleoarca_Irina Buna ziua. Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb fara sa primesc proces verbal sau vre-o dovada. OpreaC OpreaC Buna ziua. Astazi am primit o amenda deoarece eu cu toate ca am validat cartela de calatorie si cu calatorii pe ea, lor le aparea nevalidata si au spus ca eu ... (vezi toată discuția)