sotul meu a primit amenda pe linia 226 dar nu il avea la el si a primit un proces verbal care din lipsa de timp nu poate ajunge la tribunal si deci cu abonament va plati amenda pentru ca cei de la ratb atat stiu. Intrebarea mea este ce putem face?
Daca apreciati ca masura aplicarii de sanctiune este netemeinica si nelegala,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva procesului verbal,in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Obligatia calatorului e sa aiba cardul asupra sa si sa-l valideze la fiecare urcare. V-ati fi asteptat ca cel care controleaza sa-l creada pe sot ca "l-a uitat acasa " ?
Puteti trimite contestatia prin posta si sa cereti judecata in lipsa, va trebui sa dovediti ca pt ziua respectiva aveati un abonament valabil si ramane de vazut daca instanta va admite cererea avand in vedere ca ati fost in culpa.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Anulare amenda ratb
Ktulu7
Buna ziua.
In data de 21.08.2014 am calatorit cu RATB de 4 ori ( cu tramvaiul 46 pe ruta Republica - Gara de Nord dus – intors, cu autobuzul 101 si ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb
madalinabecheru
Buna ziua,
In aceasta dimineata am fost amendata de catre controlorii ratb, dar sa ma povestesc in ce mod au facut acest luceu:
De 3 ani si jumatate am ... (vezi toată discuția)