avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua,

In aceasta dimineata am fost amendata de catre controlorii ratb, dar sa ma povestesc in ce mod au facut acest luceu:
De 3 ani si jumatate am card, dar pana acum 4 luni il incarcam cu ab.
In ultimele 4 luni am mers la munca mai mult cu masina personala sau pe jos, si astfel cu o saptamana in urma am fost sa-mi cumpar cateva bilete sa le am in geanta pentru orice eventualitate. Dar surpriza, nu se mai vand bilete... Doamna de la bilete mi-a explicat ce pot face, i-am spus k am avut ab.si mi-a pus pe el 2 calatorii. In aceasta dimineata nu am mai plecat cu masina, am luat 143 din Baicului spre Obor. Si intre statia Scoala Generala 145 si statia Scut Gherase, asteptau cotrolorii impreuna cu jandarmii. Au urcat 3, la fiecare usa cate unu...si au ales la intamplare cativa cetatenii, printre care si eu...dar fara sa aiba tupeul sa ii intrebe pe 2 tiganii care erau langa mine(sa nu se creada k sunt rasista).. I-am inmanat cardul a verificat si a constatat k nu mi-am validat cardul...dar eu nu aveam de unde sa stiu ca se valideaza, pentru ca eu de cand am ab niciodata nu l-am validat.. Le-am explicat k nu stiam...mi-a coboract din masina k sa imi scrie procesul verbal... Initial nu am vrut sa ma legitimez...m-au amenitat k ma controleaza ei de buletin (erau veniti impreuna cu 3 jandarmi)...pana la urma le-am dat cartea de alegator k pe aia o aveam la mine... Cand m-au intrebat de ab.ei nu s-au legitimat...bineinteles k le-am cerut sa se legitimeze fiecare.... M-au pus sa semnez procesul verbal...si cum eu nu semnez orice, am cerut sa citesc inainte de a semna...si surpriza: Statia in care s-a constatat contraventia era Scut Gherase, ceea ce nu este corect pentru ca era intre statii...pana la statie mai erau 150 m, iar la mentinuii: fara obiectii, la fel gresit pentru ca eu am avut de obiectat ca nu este corect ceea ce fac ei... Am semnat procesul verbal k sa imi poata da o copie sa le fac plangere penala... Nu este cine stie ce suma amenda..50 ron, dar pentru faptul k acolo vin odata la 3-4 luni, pentru ca opresc ilegal intre statii, pentru ca te amenita cu niste jandarmi, ca vin destul de rar autobuzele in staii, pentru k intre capatul de linie Baicului si Doamna Ghica nu exista nici un punct de bilete ma face sa merg mai departe la Judecatorie.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 11:46, 18 Mai 2011
pai mergeti... si chemati si pe ei .. ii puneti pe drumuri..
aia 50 lei stiti de acum ca ii veti plati.. asta e ratb nostru. aveti grija sa nu se faca 100 lei amenda
Impotriva PV de contraventie,in termen de 15 zile de la comunicare puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Nu se face plangere penala !
In motivele plangerii aratati aspectele precizate de dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb. tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua. Azi am avut ghinionul sa fiu surprins pe linia troleibuz 85 fara bilet, pe distanta de 2 statii, de la M. Bravu la Autogara Obor. Iesisem de la ... (vezi toată discuția)
Amenda jandarmerie! tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! M-am aflat in situatia de a fi surprins de catre controlorii RATB fara bilet (in conditiile in care abia m-am urcat in troleibuz), am refuzat sa ma ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb - cum formulez plangerea contraventionala? newuser newuser Buna seara, am circulat cu RATB, am validat cardul, a urcat controlorul la un mom ent dat, mi-a verificat cardul si mi-a spus ca nu a fost validat de ... (vezi toată discuția)