avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB - cum formulez plangerea contraventionala?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB - cum formulez plangerea contraventionala?

Buna seara,
am circulat cu RATB, am validat cardul, a urcat controlorul la un mom ent dat, mi-a verificat cardul si mi-a spus ca nu a fost validat de aparat.M-a legitimat si mi-a intocmit proces verbal pt incalcarea art. 7pct a HCB 156/2001 “calatorie fara card valabil“.I-am explicat ca am validat cardul la aparat, fapt care se poate verifica in inregistrarile camerelor de luat vederi, eventual fapta trebuia incadrata la art.7 pct b, procesul verbal nu este semnat de martori, in proces verbal este specificat ca am apropiat cardul de aparat si a aparut semnalul rosu, in continuare fiind ilizibil. Doresc sa formulez o contestatie si va rog sa-mi indicati unde sa o depun si cum sa o formulez, intrucat consider ca mi-am respectat obligatiile de calator. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Myrelushav , utilizator 23:21, 14 Noiembrie 2012
Contestatia se depune in termen de 15 zile la Judecatoria arondata zonei teritoriale unde ati primit contraventia.

Daca amenda s-a dat prin incheierea unui proces verbal care intra sub incidenta OG nr. 2/2001 atunci este necesar o plangere contraventionala in instanta, aceasta admitand sau nu plangerea. Daca are caracter de document intern al operatorului economic atunci il contestati la societatea in cauza sau la institutia care administreaza societatea ( consiliu local, etc).
Amenzile date de catre RATB se contesta in instanta si nu la societate sau la C.L.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestati PV in instanta.Noi monitorizam RATB de foarte mult timp.In expunerea de motive adaugati tot.Aveti grija sa nu depasiti termenul.Contestarea Pv este singura solutie.In paralel puteti face o reclamatie la Protectia Consumatorului.
newuser a scris:

Buna seara,
am circulat cu RATB, am validat cardul, a urcat controlorul la un mom ent dat, mi-a verificat cardul si mi-a spus ca nu a fost validat de aparat.M-a legitimat si mi-a intocmit proces verbal pt incalcarea art. 7pct a HCB 156/2001 “calatorie fara card valabil“.I-am explicat ca am validat cardul la aparat, fapt care se poate verifica in inregistrarile camerelor de luat vederi, eventual fapta trebuia incadrata la art.7 pct b, procesul verbal nu este semnat de martori, in proces verbal este specificat ca am apropiat cardul de aparat si a aparut semnalul rosu, in continuare fiind ilizibil. Doresc sa formulez o contestatie si va rog sa-mi indicati unde sa o depun si cum sa o formulez, intrucat consider ca mi-am respectat obligatiile de calator. Multumesc.

In aceeasi situatie, insa aparatul a validat cardul prin beep sonor, aprindere led verde si afisare "Calatorie placuta". Controlorul a verificat si a constatat "nevalidarea cardului" intr-un dispozitiv, textul afisat pe dispozitiv nefiind-mi aratat. Totusi, suma de bani de pe card indica retragerea sumei corespunzatoare calatoriei (cardul fusese incarcat cu o zi inainte - calatoriile efectuate= suma pe card). Mi s-a propus achitarea unui bilet cu valabilitate pe o zi. Am raspuns ca am validat corect si ca nu am de ce sa achit din nou pt un serviciu deja platit. In cele din urma au renuntat (dubios) la pretentii. Suspectez controlorii de o noua stratagema: iti spun ca nu ai validat corect si fie platesti amenda, fie achiti cu mobilul, fie isi trag un ciubuc - ei ies oricum in castig. Regret ca nu am cerut sa vad eu ce scrie pe aparatul lor la verificarea cardului. Pentru viitor sunt hotarat sa depun plangere pt abuz (am fost dat jos din masina si am fost retinut pret de aproape 15 minute). Ce anume trebuie sa urmaresc sa obtin pt o astfel de plangere: nume prenume controlor, nr insigna, data, ora, autovehicul, ....? Ce fac cu PV ? il semnez cu mentiuni sau nu-l semnez ? cu martor nu merge pt ca te da jos din masina imediat. Multumesc pt sfaturi.

Alte discuții în legătură

Ratb amenda fara sens ! Nicolaus112 Nicolaus112 Buna seara. Ma numesc Nicolaus, Duminica 28 feb m-am urcat alaturi de viitoarea mea sotie in tramvaiul 35 de la statia Cesarom alaturi de noi au urcat numai ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb iceee iceee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unui conflict cu Ratb. M-am urcat intr-un mijloc de transport al ratb si nu am validat cardul. O echipa ... (vezi toată discuția)