avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB - cum formulez plangerea contraventionala?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB - cum formulez plangerea contraventionala?

Buna seara,
am circulat cu RATB, am validat cardul, a urcat controlorul la un mom ent dat, mi-a verificat cardul si mi-a spus ca nu a fost validat de aparat.M-a legitimat si mi-a intocmit proces verbal pt incalcarea art. 7pct a HCB 156/2001 “calatorie fara card valabil“.I-am explicat ca am validat cardul la aparat, fapt care se poate verifica in inregistrarile camerelor de luat vederi, eventual fapta trebuia incadrata la art.7 pct b, procesul verbal nu este semnat de martori, in proces verbal este specificat ca am apropiat cardul de aparat si a aparut semnalul rosu, in continuare fiind ilizibil. Doresc sa formulez o contestatie si va rog sa-mi indicati unde sa o depun si cum sa o formulez, intrucat consider ca mi-am respectat obligatiile de calator. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Myrelushav , utilizator 23:21, 14 Noiembrie 2012
Citeste aici despre experienta mea, poate informatiile iti vor fi de folos: [ link extern ]
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in instanta am inteles dar de ce sa ajungem acolo cand greseala este a RATC-ului?
pentru ca iata ce am patit si noi:
Fata mea a primit amenda de la RATC.
Avea bilet, l-a compostat si a aparut o data fantastica: 02.01.00
S-a intamplat pe 7 noiembrie 2012, intr-un 43. L-a luat de la Gara spre serviciu, adica cobora la statia din centru Fantasio. Era foarte aglomerat la ora aceea 9.40. S-a asezat pe scaun, a urcat controlul, s-a dus la usa din mijloc si chiar cand sa coboare a fost controlata. CTC-ista s-a uitat la bilet, a vazut data, a zis ca nu e cel bun sa se mai caute de alt bilet! Si-a chemat si colegele, care facea controlul in partea din fata, s-a rastit la ea , nu a lasat-o sa coboare in statie cerand buletinul. Fata s-a legitimate cu CI si au lasat-o sa coboare la urmatoarea statie, luandu-i datele de pe buletin.
Cand a coborat a observat data de pe bilet: 02.01.00 !!?? Controloarea nu spus nimic de data iar fata a crezut ca a ratacit biletul! A fost anuntata ca trebuie sa se prezinte la ora 12 cu banii de amenda. Deoarece era in timpul serviciului nu a putut ajunge.
A doua zi am fost cu ea la Departamentul RATC-ului pentru a face o contestatie, iar acolo alta surpriza: jurista m-a dat afara datorita faptului ca fata este majora, iar contestatia s-a transformat in jecmaneala – a pus-o sa semneze Procesul Verbal de contraventie ( ca oricum il va primi acasa in 2 zile) si sa astepte rezultatul peste 1 saptamana!!
Degeaba i-a explicat d-nei JURIST ca a fost inghesuita si agresata verbal de catre controloare, ca aceasta nu s-a legitimat nicicum, ca i-a retinut pana la coborare biletul si fata nu a vazut DE CE NU ERA BUN!
Stiti vorba AIA? Cap am , minte ce-mi trebuie?
Asa si la noi! Pai daca eram in locul controloarei fugeam la sofer sa-l atentionez ca are compostorul stricat sa nu se mai faca de rusine cu aceste servicii.
Pai cum sa-ti iasa asa data si sa zica CTC-ul ca biletul este NEVALIDAT? Ce, acum 12 ani aveau pe troleibuze astfel de aparate? Si costa tot 3,5 lei biletul 2 calatorii?
Suntem chemate peste o saptamana ca sa ce? Sa ne spuna ca nu le mergea compostorul bine sau ca am facut noi biletul la imprimanta?
Vom vedea! Dar asa nu va ramane pentru ca nu e normal sa oferi servicii proaste si sa te puna sa platesti amenda!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ratb amenda fara sens ! Nicolaus112 Nicolaus112 Buna seara. Ma numesc Nicolaus, Duminica 28 feb m-am urcat alaturi de viitoarea mea sotie in tramvaiul 35 de la statia Cesarom alaturi de noi au urcat numai ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb iceee iceee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unui conflict cu Ratb. M-am urcat intr-un mijloc de transport al ratb si nu am validat cardul. O echipa ... (vezi toată discuția)