avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Tulai

Activitate Bogdan Tulai

Cel putin adresa de email poate fi considerata drept informatie cu caracter personal. Dar de ce nu te inregistrezi? Nu costa si se face foarte repede.
In HG 500 scrie "(5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator."
Prin urmare persoana care a fost nominalizata trebuie sau nu sa posede atestari/certificari/cursuri in legislatia muncii?
Dupa ce iti faci firma intri pe site-ul de la ANSPDCP si in coltul din stanga sus ai o sectiune de depunere noticare care te va ajuta sa te inregistrezi ca operator de date cu caracter personal.

Inregistrarea nu costa nimic si nu implica alte costuri.
in cazul in care produsul a fost achizitionat de la o persoana juridica puteti face reclamatie la anpc.
Se poate face expertiza si pe calculatorul de la birou, doar sa nu aveti probleme la servici din cauza ca ati folosit calculatorul in interes personal.

Din pacate, fara expertiza nu puteti face nimic.
Este foarte greu de spus daca doar descarcarea poate fi considerata piraterie.
Exista parerea AIMR care spune ca nu exista download ilegal (vezi [ link extern ] ).
Pe de alta parte exista si parerea BSA care afirma contrariul (vezi [ link extern ] ).

Cu filmele si melodiile e relativ mai simplu de spus ca nu ai stiu ca cel de la care l-ai luat/downloadat, pentru ca nu au un Terms and Conditions care sa specifice exact care este politica cu licenta, dar la produsele software e greu sa spui/dovedesti ca nu ai stiut ca produsul nu e original.
Răspuns la discuția firma de telefonie
unguruiulica a scris:

mda..cam asa scrie si la mine in contract ca trebuie sa le platesc despagubiri..o sa ma gandesc daca merita sa le platesc dupa cum i-mi merge si mie netu...:D


nu e o idee foarte buna. daca exista intr-adevar o taxa pentru rezilierea contractului inainte de termen, s-ar putea sa va treziti data in judecata pentru suma respectiva la care e posibil sa se adauge si cheltuieli de judecata ...
Răspuns la discuția Furnizare proprie
Dinu Turcanu a scris:

....... La momentul asta doar UCMR-ADA (autori) are o metodologie valida, iar ca site-ul dvs sa fie legal aveti nevoie de o autorizatie pentru utilizarea muzicii pe internet.


din 22 decembrie 2010 s-a decis ca si COPYRO, DACIN-SARA, VISARTA,
UPFAR-ARGOA, CREDIDAM si UPFR sa colecteze bani si deja fac lucrul acesta.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti nr.263 A din 16.11.2010, publicată în MO nr.861 din 22.12.2010
Deciziile ORDA nr.332 şi 333 din 23.12.2010 de colectori, publicate în MO nr.3/03.01.2011
Răspuns la discuția fals pe net
e destul de complicat ce vrei tu sa faci. daca poti sa dovedesti ca telefonul nu era in stare buna, sau ca uzura pe care o prezinta nu se putea realiza decat intr-un timp indelungat poti sa:
- depui o plangere pentru inselaciune
- depui o plangere la ANPC (daca este firma)
- daca nu a trecut termenul legal poti sa returnezi produsul si sa-ti recuperezi banii (daca este firma si ai factura fiscala + certificat garantie + cutia si accesoriile cu care a venit).
Răspuns la discuția Teapa okazii
@andreyanis depune o plangere pentru inselaciune la orice sectie de politie din Cluj. Mai departe se vor ocupa ei de formalitati.

sa le furnizezi toate informatiile pe care le ai. nume, adresa, numar de telefon, id okazii, print screen-uri, printeaza mailurile sau discutiile. tot.