avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Radulescu

Activitate Andrei Radulescu

Buna seara,
Am si eu doua intrebari:
1.Am o asociatie non profit si as vrea sa stiu si eu care sunt actele care imi trebuiesc pentru a ma deplasa in alta localitate decat cea de sediu pentru colectarea de fonduri? Aceste acte sunt necesare in copie sau le pot certifica eu conform cu originalul? Daca exista un temei legal as vrea si eu sa il stiu.

2.Pentru a putea prelua un caz este necesar incheierea unui contract intre Asociatie si familia nevoiasa doar prin semnaturile noastre sau trebuie sa fie legalizat/data certa/contrasemnat de juristul asociatiei?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
@andra_lex13: eu am dat examen in septembrie si 5 zile de calvar mi-au fost de ajuns, cand am vazut organizarea "fastuoasa" ce se pregatea pt februarie am ales sa imi retrag dosarul, nu avea niciun rost....mi-am dat seama si am scris si am spus, examenul o sa fie o colectare de fonduri, nimeni nu m-a crezut...ca si in septembrie si acum exista nemultumiri, dar cei care au dat in septembrie ar fi trebuit sa stie ca daca sunt nedreptatiti in vreun mod puteau sa le impuna celor din comisie sa respecte "Regulamentul Cadru", acum e cam tarziu...un punct de vedere trebuie impus la momentul oportun, nu pe un forum unde nu ia nimeni important in seama
S-a spus de la bun inceput ca este o incercare, sa vada cum iese, ma intreb oare ce au facut vocile din septembrie care cereau sus si tare grila??#-o.... asa cum a mai spus cineva pe forum s-a cerut examen si s-a dat, de facut s-a vazut ce au facut fiecare dintre partile "contractului" va doresc multe "succesuri" in continuare

PS referitor la "punctul de vedere impus la momentul oportun" o stiu pe propria mea piele trebuia sa sar atunci cand am avut ocazia nu sa umblu prin judecati cu ei #-o:((
Profu40 a scris:

nu-mi permit sa zic ca a fost un examen prost organizat,doar ca unii se credeau cafe bar,intrau si ieseau motivand ca merg la baie.intrebare cu variante.de ce ?

a) aveau probleme cu vezica
b)erau dependeti de raspunsurile din telefon
c)suna un "pretin" sau intreaba publicul

Raspuns corect B si C, Va las voua motivarea, eu o am din septembrie 2009.
Va salut in mascarada UNBR #-o:((
catalinutzza a scris:

am si eu o intrebare:voi dupa ce autor invatati la drepturi reale? Eu ma gandeam la Chelaru sau la Filipescu, dar acum nu mai stiu. am vazut undeva pe forum ca era recomandat Barsan

eu il am pe chelaru si nu e grozav #-o
pe deasupra mi-a fos si profesor la Univ din PIt si vorbeste mult:D
Uzufructuarul are dreptul:
a)sa foloseasca terenul pe care a fost ridicata o casa, daca uzufructul a fost constituit numai asupra acesteia si, din caz fortuit sau din cauza vechimii, cladirea a disparut ori s-a daramat;

b)sa foloseasca terenul pe care a fost ridicata o cladire, daca uzufructul a fost constituit asupra unui domeniu din care facea parte si cladirea si, din cauza vechimii, cladirea s-a daramat;

c)la sumele de bani pe care el le-a pl[tit ]n contul nudului proprietar.

as vrea si ceva explicatii, eu nu am gasit...poate nu stiu unde sa caut.
va multumesc
Răspuns la discuția UNBR dat in judecata
salutare
se va da da un nou examen de admitere in [profesie in data de 24 si 25 februarie 2010
pentru detalii accesati site-ul unbr-ului.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2009
salut
se va da un nou examen pe data de 24 si 25 februarie 2010 prinvind admiterea in profesia de avocat
pentru detalii intrati pe site-ul unbr-ului
va multumesc
dat fiind faptul ca pana acum a trebuit sa merg pe ghicite, caci nu exista reglementari specifice, cu un pik de ajutor din partea intampinarii depuse de UNBR, am dezvoltat actiunea initiala..... eu nu am mai revenit pe forum caci am observat o lipsa de interes si am dorit sa bag un subiect cu forta.

unul din capetele dvs de cerere are in vedere baremul si lucrarea mea....ceva asemanator cu ceea ce dvs ati indicat
momentan a venit OP de la Judecatoria Sect5 la CA BUc, si maine am termen....intentionez sa o modific...deja am facut modificarea, caci elementele prevazute de art 581 CPC nu mai sunt valabile s/au dus din 10 oct pana in prezent
cel mai bine ar fi daca sunteti din bucuresti cand aveti un timp liber sa mergeti la arhiva sa studiati dosarul 12966/302/2009....ca sa va spun care sunt capetele de cerere si cum le-am motivat mi-ar lua mult prea mult
pe scurt este vorba de o expertiza de specialitate= aici ma refer la constituirea unei comisii de profesori de specialit
sa anuleze hot 613 pt mine si sa dea una noua numai pt mine
si cea referitoare la barem, la modul de notare, la lucrarea mea
cam astea ar fi capetele de cerere la care m-am gandit eu
nu stiu catde mult v-au ajutat aceste informatii insa sper sa intelegeti ce vreau eu sa spun
AVLIL a scris:

Oameni buni! Sa nu va rada judele in fata, ca mi se face si mie rusinica putintel...
Daca tratati asa ca aici problema, de genul 4 capete din care unul nu-l mai stiu...
sau: ce parere aveti, desi nu v-am spus ce anume cer... atunci va fi de tot rasul in instanta, mai ca-mi vine sa vin sa vad ce si cum...

Atacati ori baremul, ori aratati ca lucrarea corespunde baremului si, in conformitate cu acesta, ar fi trebuit data nota de trecere.
Dar fara sa uitati despre ce vorbiti in cerere, ca nu prea dovediti veleitati de avocat in cazul asta... si nici n-o sa va asculte judele pana la capat!

Nu v-am vazut venind cu vreo idee pana acum
Ca sa fiu mai direct, daca nu aveti idei, daca nu acordati un minim de asistenta, nu cred ca aveti nici dvs veleitati de avocata....eu chiar cred ca voi reusi....iar in ceea ce va priveste inainte sa radeti de voi veniti cu idei si dupa aceea sa radeti de noi