Am vazut ca pe langa cei care se plang si contesta mai sunt cativa care au picat si vor sa invete ceva de pe urma acestei experiente.
Pentru ei fac urmatoarele precizari:
Am luat examenul cu o medie de 9 si un pic si am invatat din autorii de de la Univ. Bucuresti.
Daca inca nu ati aflat, subiectele le fac profii de la Drept, Univ. Bucuresti! Nu mai invatati dupa Chirica, nu stiu cum Chelaru sau alti profesori de la facultati din provincie. Spre deosebire de INM, unde sb se fac de profi din tara, la barou subiectele le fac profii din Buc, evident dupa teoriile pe care le predau ei!
Asadar...
Eu cred ca pentru a lua examenul e bine sa cititi:
Civil anul I - G. Boroi,
Civil anul II - Barsan,
Civil anul III - Deak,
Penal - Mitrache, Cioclei, Bulai
Pr Penal - Neagu, Crisu, A. CIOBANU!
Pr Penal - Boroi & MV Ciobanu si eventual Tabarca (dar girja sa nu aiba alta parere fata de B & C)
Subiectele au fost facute din cate se zvoneste de A. Ciobanu la Pr Penala (prof. la Buc) si Traian Briciu la pr civila si organizare (prof. la Buc). Pana acum la pr civila sb le mai facea si Boroi. Petrut Ciobanu facea si el sb la penal.
Asa ca lasati cartile din facultate si puneti mana pe cele din Buc. Oricum daca va fi vreo neconcordanta intre raspunsuri si ceea ce ati invatat voi veti avea de o mie de ori mai multe sanse sa va admita contestatia daca argumentati cu un autor de drept de la Univ. Bucuresti decat cu un autor de la Targoviste, Salaj sau alte asemenea!
Cat despre grile.... tot asa. vedeti ca autorii mai sus enumerati au scos carti de grile!
Faceti grilele de la INM in mod obligatoriu. Dar faceti si grile din carti precum:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Grilele nu sunt tocmai grele, dar va obisnuiti cu stilul si cu parerile autorilor!
Aaa... si invatati bine. Adica astfel incat sa fiti in stare sa faceti corelatii intre institutiile invatate! Astfel incat daca gresiti o grila sa va dati singuri seama de ce ati gresit-o!
Am mai auzit pe forum cum ziceati ca in Voineag sunt grile gresite. Nu prea sunt! Nu intelegeti voi raspunsul, asta e!
Luati-va o luna, doua si treceti de cate ori e necesar prin materie! Te opresti doar atunci cand intelegi care a fost ratiunea legiuitorului! Atunci cand esti in stare sa raspunzi la o grila chiar daca nu-ti amintesti solutia, ci raspunzi corect pentru ca te gandesti cum ar fi logic sa fie!
Pentru ca aici nu e voba despre a fi papagal. E vorba despre a fi inteles ceva!