Procedura noua incepand cu ian 2025 - raportare situatie 2024 angajare persoane cu dizabilitati
va rog daca ma puteti ajuta in aceasta situatie: in anexa 2 ,,situatie centralizata a functiilor ocupate de pers cu dizabilitati angajate in 2024... la nr posturi aporbate?? se refera doar la cele pentru peroanele cu dizabilitati (nu am avut) sau toate posturile care le am avut in tot anul 2024?
la fel si pentru rubrica ...nr posturi vacante in anul 2024.. nu stiu ce trebuie sa trec? daca doar pentru dizabilitati...ar fi zero
precizez ca nu am angajat deloc pers cu dizabilitati in 2024 , s-a platiti doar ,,viramentul pentru pers cu hand in cota de 4%.....,,
Buna ziua!
Avem un salariat care este in medical de aprox 1 an si jumatate.
In toata aceasta perioada, beneficiaza si de concediu de odihna?
de exemplu in anul 2023, cand a fost doar in medical, are dreptul si la 21 zile co?
la fel si in anul 2024 pentru primele 5 luni, beneficiaza de zile de co, daca a fost doar in medical?
trebuie sa ii incetez activitatea si sa stiu daca ii calculez contravaloarea zilelor de co, neefectuate
va multumesc!
Nr zile concediu de odihna salariat cu certificat de handicap
Buna ziua!
Avem un salariat care are certificat de handicap accentuat, permanent, nerevizuibil.
El poate beneficia de mai multe zile de concediu de odihna? intreb deoarece nu inteleg textul de lege, de ce se specifica ,,,alte persoane cu handicap,,, adica nu toate persoanele care au certificat de handicap?
147. - (1) Salariaţii care lucrează în condiţii grele, periculoase sau vătămătoare, nevăzătorii, alte persoane cu handicap şi tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de cel puţin 3 zile lucrătoare.
Buna ziua!
Pentru o salariata care a revenit din CCC, postul pe care a fost inainte de intrarea in CCC, nu mai este in organigrama societatii.
Salariata a facut cerere cu 30 zile inainte de reluarea activitatii.
Deoarece firma nu mai are in organigrama acest post si nu mai are si nici alte posturi disponibile, conform pregatitii ei pofesionale si nici salariata nu ar vrea alt post, trebuie sa emitem decizia de concediere individuala, cu respectarea preavizului de 20 zile lucratoare.
1. Cand emit notificarea de concediere a salariatei - restructurare post, cu mentionarea preavizului de 20 zile lucrtoare, in prima zi de reluare a activitatii?
2. Termenul de preaviz, de cand decurge, din prima zi dupa intoarcerea din ccc?
sau in prima zi este notificarea si preavizul de 20 zile lucratoare incepe din a 2 a zi de la intoarcerea din CCC ?
3.dupe terminarea celor 20 zile de preaviz, emit decizia de incetare a activitatii
Buna ziua!
O salariata, imediat in ziua reinceperii activitatii dupa CCC, a prezentat concediu medical, cod indeminzatie 09 - ingtijire copil bolnav - cim cu norma intreaga
baza de de calcul este din ultimele 6 luni din indemnizatia de CCC
fiind un grup de firme, mai are un cim cu timp partial de 4 h - la care are o copie conf cu originalul , a concediului medical. La acest cim cu timp partial, care este baza de calcul a concediului medical, ca nu pot fi tot cele 6 luni din CCC, ca se dubleaza ...
Informare decizie pensionare salariat - limita de varsta
Buna ziua!
Am primit azi (06.11.2023) pentru un salariat o informare privind emiterea deciziei de pensionare limita de varsta cu data de 23.10.2023.
Ca angajator trebuie sa-i si incetez activitatea, pe baza acestei informari? sau sa-i solicit salariatului sa-mi aduca mai intai decizia de pensionare si apoi sa fac incetarea contractului?
Multumesc anticipat!