avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate andreias

Activitate andreias

buna ziua!

in noaptea de 9-10 martie am incredintat masina mea unui prieten, nestiind ca acesta are permis suspendat. in masina erau mai multe persoane. l-a oprit politia, alcool peste 0.8 in aer expirat. l-au dus la IML, probe de sange, nu le stiu rezultatul.

prietenul meu a dat o declaratie cum ca el stationa la momentul respectiv.

a doua zi am fost sunat sa ma prezint la politie, dar n-am putut merge, nefiind in localitate.

de atunci nu am mai primit niciun semn de la politie (o luna si ceva).

azi am fost sunati sa ne prezentam in cursul zilei de maine.

as dori sa-mi spuneti care sunt termenele legale pentru efectuarea cercetarilor in aceste cazuri, deoarece a trecut destul de mult timp de la fapta respectiva, si deasemenea ce s-ar putea intampla in caz ca se incepe urmarirea penala.

va multumesc anticipat!
ynocentta a scris:

@andreias,
ca si avizat va comunic ca in tema initiata de dvs nu se pune discutia unui martor pt un caz penal,decat..daca in cursul cercetarii se constata realizarea de fapte adlate sub incidenta legii penale.
Daca
cineva care aplica aceasta lege mi-a spus intr-o oarecare cunsostiinta de cauza ca ar exista diferente
,pai ,sa-mi fie cu iertare,
ori aplica legea,ori intr-o oarecare cunostiinta de cauza

Asta asa ,de la cineva avizat

cineva care aplica aceasta lege mi-a explicat, numai ca eu, nefiind in cunostinta de cauza, nu cred ca am inteles prea bine ...
aici era "curiozitatea" mea ... :)

O seara frumoasa!

Andrei U.
ynocentta a scris:

@andreias
care este logica din punctul dvs de vedere intre tema ,
martorul non penal si martor pt un caz penal?

cineva care aplica aceasta lege mi-a spus intr-o oarecare cunostinta de cauza ca ar exista diferente, dar eu as dori sa le aflu cu exactitate de la cineva avizat. multumesc.
o seara buna!
claudiu.sorin a scris:

Veti gasi probabil si datele vreunui martor asistent care “atesta” faptul ca nu ati vrut sa semnati.

Care e diferenta dintre un martor in cazul meu (non-penal) si un martor pt un caz penal?
Din cate am mai auzit, martorul in cazul meu n-ar avea o influenta asa mare. Sau ..???
Buna ziua!

Am si eu o problema, si nu stiu cum ar trebui sa procedez, intrucat nu mi se pare normal comportamentul politistilor.
Am fost oprit si testat cu etilotestul, rezultatul fiind 0.33 in aerul expirat. Neavand la mine decat documentele masinii, nu si cele personale, mi-a fost solicitata coborarea din masina, dupa care am fost perchezitionat corporal, de fata cu martori.
Fiind langa locuinta mea, am urcat impreuna cu colegul de patrula si am adus actele personale din casa. Intre timp, agentul constatator mi-a completat proces verbal si dovada fara drept de circulatie.
Cand am solicitat mentionarea la rubrica "Obiectii" a faptului ca am fost perchezitionat corporal FARA MOTIV, agentul constatator a refuzat, dupa care mi-a inmanat numai dovada, fara procesul verbal (necompletat conform indicatiilor mele, si nesemnat de mine) a urcat inapoi in masina si a plecat.
Mentionez ca am 2 martori care au vazut intreaga intamplare, fiind cu mine in masina.

Ce sfaturi mi-ati putea da, sau cum ar trebui sa procedez in vederea recuperarii permisului auto?

Va multumesc anticipat!
Andrei U.