avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere cu permis suspendat si alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere cu permis suspendat si alcool

buna ziua!

in noaptea de 9-10 martie am incredintat masina mea unui prieten, nestiind ca acesta are permis suspendat. in masina erau mai multe persoane. l-a oprit politia, alcool peste 0.8 in aer expirat. l-au dus la IML, probe de sange, nu le stiu rezultatul.

prietenul meu a dat o declaratie cum ca el stationa la momentul respectiv.

a doua zi am fost sunat sa ma prezint la politie, dar n-am putut merge, nefiind in localitate.

de atunci nu am mai primit niciun semn de la politie (o luna si ceva).

azi am fost sunati sa ne prezentam in cursul zilei de maine.

as dori sa-mi spuneti care sunt termenele legale pentru efectuarea cercetarilor in aceste cazuri, deoarece a trecut destul de mult timp de la fapta respectiva, si deasemenea ce s-ar putea intampla in caz ca se incepe urmarirea penala.

va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
andreias, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:07, 16 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Nu exista stabilit prin lege un termen fix in care sa fie solutionate dosarele.
Pe de alta parte,exista un mare aflux de dosare,astfel ca cercetarea poate dura pana la un an.
Prezntati-va si declarati adevarul,urmand probabil sa mai fiti chemat in instanta ca sa confirmati cele aratate in declaratia data la urmarirea penala.
Neprezentare la termen in fata organelor de urmarire penala poate atrage amendarea dvs.sau emiterea unui mandat de aducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul rutier Tudor Elena26 Tudor Elena26 Am avut alcoolemie 0.38. Risc dosar penal? Va rog. Numele nu reflecta realitatea. Nu ma lasa sa pun un nume. Nu sunt fata. Precizez ca nu-mi pasa de permis. ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice i-deal i-deal Am fost oprit de catre organele de politie si la alcooltest mi-a iesit 0.82. Am fost la spital, mi-au recoltat probe de sange si astept rezultatul. Mi-au dat o ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului yomaryo yomaryo in data de 24.12.2011 prietenul meu a cazut si si-a pierdut cunostinta...am sunat la 112 ..bateria telefonului fiind descarcata mi se intrerupe apelu am apucat ... (vezi toată discuția)