avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Codul rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Codul rutier

Am avut alcoolemie 0.38. Risc dosar penal? Va rog. Numele nu reflecta realitatea. Nu ma lasa sa pun un nume. Nu sunt fata. Precizez ca nu-mi pasa de permis. Nu doresc dosar penal.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Tudor Elena26, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveati peste 0.40, alcool in aerul expirat ,v-ar fi cerut sa mergeti la IML pt stabilirea imbibatiei de alcool in sange. In acel caz, daca rezultatul era peste 0.8, ar fi fost deschis dosar penal.
In cazul dvs presupun ca a fost suspendat permisul si aplicata amenda.
Ramane doar sanctiunea contraventionala. Nu veti raspunde penal.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Am dat si probe de sange dar nu m-au anuntat nimic. Ar fi bn sa fie doar contraventie. Chiar si anularea permisului. Nu vreau dosar penal ca imi dauneaza. Va multumesc
Unde ar trebuii sa merg pt a afla detalii?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dosar penal nu inseamna si condamnare, mai ales ca rezultatul dvs cred ca o sa fie intre o.7 si 0.85. Chiar si in cazul in care depaseste limita de 0.8 si sunteti trimis in judecta, exista sanse sa nu fiti condamnat si nici permisul sa nu fie anulat.
Rezultatul de la IML o sa fie transmis celor care l-au solicitat, deci brigazii de politie rutiera.
Acolo puteti solicita mai multe informatii
Ati solicitat dvs prelevarea de probe biologice?

Alte discuții în legătură

Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a făcut accident pe 23 ianuarie mai era cu cineva ... Vadineanu Vadineanu Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu cineva in mașina i sa lua permisul alcoolemia era mică acela a avut 3 zile de spitalizare nimic grav ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru alcool GabrielMihai18 GabrielMihai18 Buna seara, acum vreo 2 luni am facut accident cu un alt autovehicul, nefiind vinovat eu. Dupa testare cu aparatul Drager mi-a iesit o alcoolemie de 0,29 ... (vezi toată discuția)