Bun gasit.
Sunt mama a 2 copii si sunt la a doua casatorie.
Copiii ii am cu primul sot si in urma divortului am ramas cu casa, platind din ea o parte cash si o parte inca mai platesc in rate ... lucrurile acestea fiind stabilite la notar.
Pentru casa eu platesc anual o suma de bani in contul fostului sot ... conform actului de partaj.
Banii ii platesc integral din contul in care primesc banii de pensie alimentara pt copii de la fostul sot (special am ales aceasta cale).
La cativa ani m-am recasatorit. Mai am de platit vreo 5-6 ani la casa.
Mentionez ca si eu si actualul sot suntem angajati si avem venituri similare.
Intrebare: in caz de divort sau daca eu mor, actualul sot poate avea vreo pretentie la casa ?
Pot face vreun act legal prin care sa cedez casa copiilor mei in caz de se intampla ceva cu mine ?
Va multzumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca orice casatorie incheiata in Pakistan nu poate fi desfacuta decat acolo chiar daca este casatoria recunoscuta si in Romania ? Si chiar daca persoanele traiesc dupa casatorie in Romania sau in orice alta tara?
Am vazut, chiar in acest topic, ca s-ar putea desface totusi o astfel de casatorie la ultimul domiciliu comun.
Exista anumite conditii / acte suplimetare care sa faca posibil acest lucru ?
Am gasit aici informatii interesante despre casatorie/divort cu/de un cetatean pakistanez.
Eu sunt in urmatoarea situatie: sunt divortata, am cunoscut un barbat pakistanez si probabil urmeaza sa ne casatorim, acest lucru urmand a-l face in Pakistan.
El nu a mai fost casatorit pana acum si a renuntat la religia musulmana, fiind baptist de mai multi ani.
M-am interesat la ambasada Romaniei din Pakistan si mi s-a spus ca daca oficiem casatoria in Pakistan si ca daca aducem la ambasada certificatul de casatorie (in limba engleza sa fie) impreuna cu alte acte atunci casatoria va fi inscrisa si in registrele lor, urmand ca ambasada sa elibereze un certificat de casatorie romanesc.
Din ce am mai aflat eu de pe internet cu acest certificat de la ambasada se merge in localitatea de domiciliu din Romania si se inregistreaza si acolo la starea civila parca.
Mentionez ca daca voi face acest pas (de casatorie) vom locui in Romania.
Deoarece eu am mai trecut printr-un divort, as vrea sa aflu daca in situatia descrisa de mine este posibil ca in cazul unui esec marital sa pot divorta in Romania. Nu pun raul inainte dar este bine sa stiu cum se prezinta situatia.
V-as fi foarte recunoscatoare pentru un raspuns si va multumesc anticipat.