Bun gasit.
Sunt mama a 2 copii si sunt la a doua casatorie.
Copiii ii am cu primul sot si in urma divortului am ramas cu casa, platind din ea o parte cash si o parte inca mai platesc in rate ... lucrurile acestea fiind stabilite la notar.
Pentru casa eu platesc anual o suma de bani in contul fostului sot ... conform actului de partaj.
Banii ii platesc integral din contul in care primesc banii de pensie alimentara pt copii de la fostul sot (special am ales aceasta cale).
La cativa ani m-am recasatorit. Mai am de platit vreo 5-6 ani la casa.
Mentionez ca si eu si actualul sot suntem angajati si avem venituri similare.
Intrebare: in caz de divort sau daca eu mor, actualul sot poate avea vreo pretentie la casa ?
Pot face vreun act legal prin care sa cedez casa copiilor mei in caz de se intampla ceva cu mine ?
Va multzumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
In caz de divort nu are dreptul,pentru ca este bun dobandit inainte de a doua casatirie,in caz de deces al dvs are dreptul de 1/4 din masa succesorala in concurs cu oricare dintre copii
Si in cazul unui divort ar putea pretinde o despagubire pt ca si cu ajutorul lui platiti sulta fostului sot.
Puteti vinde apartamentul copiilor cu acordul fostului sot ( daca aveti inscrisa sarcina in cartea funciara)