avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista drept de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista drept de mostenire?

In urma divorțului i am plătit fostului sot sulta si am ramas cu apartamentul Acum am o relatie cu cineva ,locuim împreună in apartamentul meu si evident a investit si el niste bani aici. Fosta soție le spune copiilor lui care sunt majori ca după ce el nu va mai fi ii va ajuta sa imi ia apartamentul. Exista posibilitatea sa rămân fara casa mea după ce el nu va mai fi? Daca fa cum ar trebui sa procedăm pt a înlătura aceasta variantă?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:27, 7 Mai 2017
Bună seara. În cazul decesului soțului actual copiii dansului nu vor avea cum sa pretindă cota parte din imobilul dvs, acesta fiind bun propriu. Doar dacă v-ați despărți de sot , dansul ar avea un drept de creanță pt investițiile făcute .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune al concubinului EugenCJ EugenCJ Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: traiesc in concubinaj cu prietena mea de peste 3 ani. Locuim in casa ei, ea fiind proprietar unic, cu fetita ei ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei - divort, partaj Camy2014 Camy2014 Buna seara.As dori un raspuns la problema mea care ma framanta de ani de zile.Locuiesc intr un apt. de 20 de ani al carui proprietar unic e al sotului.In ... (vezi toată discuția)