avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei - divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei - divort, partaj

Buna seara.As dori un raspuns la problema mea care ma framanta de ani de zile.Locuiesc intr un apt. de 20 de ani al carui proprietar unic e al sotului.In prezent el a parasit domiciliul din motive iresponsabile,am ramas cu copilul nostru care este student ,eu particip la toate cheltuielile intretinerii in scoala.Mentionez ca eu nu am alta locuinta in afara de aceasta.In cazul unui eventual divort intrebarea mea este ce urmeaza sa se intample cu mine..
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:35, 30 Iunie 2014
apartamentul este cumparat inainte de casatorie, este bunul propriu al sotului?!!!
nu prea aveti nimic de facut, atata timp cat omul cu bunul sau, poate face tot ce doreste.
daca ati facut investitii in imobil, pentru cele mai recente de 3 ani, puteti sa va recuperati partea dvs investita
aveti un drept de creanta daca este bunul propriu al sotului.asta va poate proteja, insa trebuie sa faceti niste demeruri juridice. cel mai bine ar fi sa consultat un avocat sa va indrume concret.
Aveti drept de creanta daca ati investit in acel apartament si puteti dovedi. Pierdeti si acest drept daca trec 3 ani de la divort sau chiar de la despartirea in fapt daca dansul obiecteaza.
Fiul dvs e in drept sa ceara pensie de intretinere si de la tata pe perioadsa studentiei daca nu se intretine singur.
Va trebui sa gasiti solutii de locuit dupa divort daca actualul sot v-o va cere.
Daca puteti dovedi vina exclusiva a sotului la divort, puteti cere si obtine compensatii materiale ( prestatii compensatorii sau despagubiri) , nu e rau, v-ar permite sa platiti o chirie. Poate intre timp termina si copilul facultatea si veti locui o vreme impreuna pt a va gospodari impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp de la casatorie are drept unul dintre soti dreptul la bunuri pustiu_mic pustiu_mic Buna ziua! Va voi prezenta mai jos povestea unui prieten. Sper sa-l puteti ajuta in dilema lui... \"[b]As avea mare nevoie de niste informatii. Sunt ... (vezi toată discuția)
Se face partaj, în caz de divorț, dacă doar unul dintre soți este pe contractul casei? Și cum se procedează când au un copil? Cris-tinaaa Cris-tinaaa Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in cazul unui divort, daca este trecut doar soțul pe contractul casei si data intocmirii contractului este ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de custodie copil in caz de divort? roxxanna roxxanna Vin in atentia dvs cu urmatoarele intrebari: In caz de divort, dupa 2 ani de casnicie, avem un baietel de 2 ani, abia am iesit din COC (concediu de ... (vezi toată discuția)