avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Beneficiez de custodie copil in caz de divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Beneficiez de custodie copil in caz de divort?

Vin in atentia dvs cu urmatoarele intrebari:


In caz de divort, dupa 2 ani de casnicie, avem un baietel de 2 ani, abia am iesit din COC (concediu de crestere copil), sunt nou angajata la o firma, am salariul mult mai mic decat sotul me pe CM, desi sunt absolventa cu studii superioare, abia am gasit un post dar fara studii superioare, am o garsoniera pe numele meu- dar platesc rata la banca si am mai achizitionat un apt cu actualul sot tot cu rata pe numele amandurora.
In aceste conditii, pot avea custodia copilului si as beneficia si de jumatate din apt?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 22:56, 26 Septembrie 2011
trebuie sa divortati apoi prin partaj la notar sau judiciar-in instanta sa impartiti datoriile si bunurile dobandite in timpul casatoriei.puteti usor obtine custodia copilului dar dc mai asteptati pana la 1 oct puteti divorta la notar si imparti custodia comuna cu sotul .
Copilul il veti avea in grija si veti decide pentru el numai daca introduceti actiune pana la 1 oct. Altfel, veti decide impreuna cu privire la copil, chiar daca divortati.
Cu apartamentul, nu stiu, e nevoie de analiza acte.

Si daca introduceti actiunea de divort inainte de 1 oct., sotul poate, daca doreste, sa solicite ulterior sa luati impreuna deciziile referitoare la copil.
Stimata doamna,

Va multumesc pentru raspuns!
Daca depun dupa 1 octombrie actiunea de divort si vom lua decizii impreuna referitor la copil, voi mai beneficia de pensie alimentara? Sotul incearca sa determine ca eu nu am bani si sa obtina el custodia copilului.
referitor la apt, este pe numele amandurora, el Debitor si eu codebitor, dar el a platit avansul la banca. mai pot beneficia in aceste conditii de jumatate din apt?
E dificil daca nu aveti venituri.
De pensie de intretinere nu beneficiati dv., ci copilul.
De apartament veti avea parte in masura in care dovediti contributia dv. la el si, eventual, ce situatie locativa aveti, ce sulta pouteti achita etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Partaj credit refinantat -urgenta cardamisa cardamisa m-am casatorit in mai 2001 si in oct 2001 am avut un copil. In 2003 am luat un credit ipotecar pe 15 ani de la banca unde eram angajata . in sept 2006 am ... (vezi toată discuția)
Divort mar4905 mar4905 La divort deci se imparte bunurile realizate impreuna si tot ce s-a mai facut in apt ...iar apartamentul nu se pune in discutie la divort ptr ca am act de unic ... (vezi toată discuția)