avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

La divort deci se imparte bunurile realizate impreuna si tot ce s-a mai facut in apt ...iar apartamentul nu se pune in discutie la divort ptr ca am act de unic mostenitor si il va mosteni singurul meu nostru copil?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 15:04, 3 August 2010
da, doar bunurile obtinute in timpul casatoriei se impart. mostenirile sunt bunuri proprii. daca divortati, va mosteneste doar copilul
printr-o actiune de divort se pronunta in primul rand o hotarare de desfacere a casatoriei.daca va referiti la partal el poate fi un capat distinct al cererii de divort si se impart doar bunurile obtinute in timpul casatoriei.apartamentul la care va referiti fiind bunul dvs exclusiv nu face obiectul partajului.
La divort nu se imparte nimic, ci se desface casatoria.
Daca vreti sa impartiti ceva, trebuie fie sa formulati un nou capat de cerere in cadrul divortului, prin care sa solicitati si partajul odata cu divortul, fie sa introduceti actiune separata de partaj.
La partaj intre soti se impart numai bunurile comune, adica cele dobandite in timpul casatoriei.
Mostenirile, chiar dobandite in timpul casatoriei, sunt bunuri proprii, daca nu exista testament prin care defunctul sa fi dorit si introducerea sotului cu drept de mostenire.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri mostenite in timpul căsătoriei Bilimica Bilimica Căsătoriți fără copii, cu testament reciproc, in timpul casatoriei, unul dintre soți cu frati in viata, mosteneste un bun imobil (dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)