avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri mostenite in timpul căsătoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri mostenite in timpul căsătoriei

Căsătoriți fără copii, cu testament reciproc, in timpul casatoriei, unul dintre soți cu frati in viata, mosteneste un bun imobil (dupa moartea părinților).
Intrebare: In cazul decesului sotului mostenitor, bunul imobil moștenit revine exclusiv sotului ramas in viață sau se va imparti intre sotul supraviețuitor si fratii defunctului?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:39, 16 Aprilie 2018
Moștenește doar soțul supraviețuitor, in baza testamentului.
Dar in caz de divort/partaj?
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii. Astfel, la divort, nu vor forma obiectul partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare SerenaB SerenaB Buna ziua! In urma succesiunii dupa decesul tatalui meu am mostenit niste bunuri pe care nu as vrea sa le impart cu viitorul sot. Insa nu as vrea sa fac un ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)