Buna ziua! In urma succesiunii dupa decesul tatalui meu am mostenit niste bunuri pe care nu as vrea sa le impart cu viitorul sot. Insa nu as vrea sa fac un contract prenuptial sau un act pe care ar trebui ca el sa il semneze, intrucat cred ca l-ar jigni un astfel de gest. Totusi vreau sa ma asigur ca bunurile mostenite nu vor ajunge niciodata la comun in cazul (doamne fereste!) divortului sau decesului meu, ci la copii (daca vor exista) si sa ii protejez si pe ei daca ar fi minori sau alte rude de-ale mele. Ce pot face in aceasta situatie? Exista un alt fel de act care in urma casatoriei mi-ar putea proteja bunurile provenite din mostenire?
Bunurile moștenite sunt bunurile dvs proprii.,mai mult sunt bunuri proprii pt ca au fost dobandite înainte de căsătorie, chiar daca erau dobândește prin moștenire în timpul căsătoriei erau tot bunuri proprii.
Buna ziua,
In cazul divortului urmat de deces... ( succesiune se deschide in urma decesului...) bunurile vor fi mostenite de copiii, daca vor exista. Daca nu...de parintii, fratii...
In cazul decesului cat sunteti casatorita, bunurile se impart intre sot ( 1/4) si copiii ( restul de 3/4), sau in alte cote, in functie de cine vin la mostenire ( copiii, sotul, parintii, fratii...).
Nu trebuie să faceți nimic.
Bunurile dobandite prin mostenire sunt si raman bunuri proprii. Deci nu vor fi partajate, în caz de divorț.
In privinta decesului, daca decedați dvs prima, soțul va moșteni o cota, mai mare sau mai mica in functie de rudele dvs cu care vine in concurs la moștenire.
Dreptul la moștenire al sotului supraviețuitor nu il puteti înlătura, decât dacă înstrăinați bunul din timpul vieții.
Nu. Tocmai v-am explicat mai sus, ca dreptul sotului la moștenirea dvs nu poate fi înlăturat.
Singurul mod este sa vindeți/ donati cat sunteti in viata.