Lg.215, Art. 117. - Secretarul unitatii administrativ-teritoriale indeplineste, in conditiile legii, urmatoarele atributii:
h) alte atributii prevazute de lege sau insarcinari date de consiliul local, de primar, de consiliul judetean sau de presedintele consiliului judetean, dupa caz.
si
prevederea din ROF Consiliu Local:
- Proiectele de hotărâri vor fi însoţite de avizul de legalitate al Secretarului Sectorului 6.
in temeiul celor de mai sus se intelege ca secretarul UAT prin acest aviz de legalitate certifica faptul ca prevederile unui proiect de hotarare supus dezbaterii in comisiile de specialitate ale consiliului local si ulterior dezbaterii in plenul consiliului local nu este contrar prevederilor legale incidente in materia respectivului proiect de hotarare?
Legea 215 a adm.publice locale prevede: Art. 46. - (1) Nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local.
Un consilier local, angajat ca personal contractual in cadrul unei institutii/serviciu descentralizat din subordinea consiliului local in care activeaza, se afla in situatia art.46 - (1) atunci cand:
- participa la votarea bugetului consiliului local? consider eu ca votand bugetul isi voteaza si constituirea sursei sale de salarizare
- participa la votarea organigramei institutiei/descentralizatului la care lucreaza? consider eu ca votand organigrama, isi securizeaza postul
in discutii cu autoritati locale care ridica masini in baza hg147/1992 am folosit drept argument abrogarea tacita a acesteia conf.art134 al oug195/2002 si am fost combatut cu art.56 si art.62 al lg.24/2000. concluzia lor este: "nu se poate pune in discutie abrogarea tacita a hg 147/1992 intrucat nu a fost abrogata nici expres prin oug 195/2002 si nici de catre autoritatea emitenta. pe cale de consecinta actul normativ in discutie este in vigoare".
cu multumirile de rigoare pentru raspuns, precizez ca inclinarea sarpantei sopronului este spre interiorul curtii vecinului, deci apa nu vine spre curtea mea. o sa caut legea urbanismului, sper sa gasesc ceva clar acolo.
multumindu-va pentru raspunsul prompt, indraznesc sa va retin atentia in speranta unui raspuns mai clar pentru mine.
asadar, citind la bunul simt si coroborand cu realitatea descrisa in postarea mea, constat ca art 611 la 615 nu sunt aplicabile. ramane ultima parte a art.610 "e indatorat sa..." si legea 50/199 (citind aceasta lege nu mi-au retinut atentia articole care faca vorbire despre situatia mea).
- pe o lungime de circa 6 metri din limita de proprietate vecinul meu are construit un sopron. anul acesta a refacut acoperisul acestuia si in acest moment streasina depaseste limita de proprietate intrand pe terenul meu cu cca. 30 cm pe toata lungimea sopronului.
ce pot face in aceasta situatie dat fiind faptul ca am discutat de cateva ori cu el pe parcursul edificarii noului acoperis al sopronului dar el a finalizat lucrarea netinand cont de granita.