avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... hg 147/1992 versus lg24/2000, ridicari auto versus ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

hg 147/1992 versus lg24/2000, ridicari auto versus norme de tehnica legislativa

stimati forumisti,

in discutii cu autoritati locale care ridica masini in baza hg147/1992 am folosit drept argument abrogarea tacita a acesteia conf.art134 al oug195/2002 si am fost combatut cu art.56 si art.62 al lg.24/2000. concluzia lor este: "nu se poate pune in discutie abrogarea tacita a hg 147/1992 intrucat nu a fost abrogata nici expres prin oug 195/2002 si nici de catre autoritatea emitenta. pe cale de consecinta actul normativ in discutie este in vigoare".

astept opinii avizate

m.s.dina
Cel mai recent răspuns: S Zsolt , utilizator 23:53, 9 Februarie 2010
Buna!

In legatura cu aceasta problema as ori sa mentionez ca sintagma "nu se poate pune in discutie abrogarea tacita a hg 147/1992 intrucat nu a fost abrogata nici expres...nici de catre autoritatea emitenta" mi se pare absurda. Adica un act normativ se poate abroga tacit numai daca anterior a fost abrogat expres? :) Or, daca norma a fost abrogata expres se mai poate abroga apoi si tacit?:) Abrogarea tacita este tocmai a treia modalitate alternativa de abrogare neputand opera asupra unei norme in acelasi timp o abrogare expresa si una tacita. In primul rand as dori sa opinez cu prevederile art. 65 alin. 1 si 2 ale aceleiasi legi, 24/2000, conform careia este posibila abrogarea tacia iar obligatia de a identifica conflictele de acte normative ii revine Consiliului Legislativ. In al doilea rand, conform art. 216 alin.4 din regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 se abroga tacit si prevederile ale HG 147/1992 privind imobilizarea prin blocare a atovehiculelor oprite sau stationate neregulamentar. ...Parerea mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Decontarea navetei cadrelor didactice emil19 emil19 Pana la aparitia HG 569/2015, normele metodologice privind decontarea navetei cadrelor didactice erau prevazute in Instructiunea 2/2011. De la intrarea in ... (vezi toată discuția)