Raspund partial eu!
Certificatul se preda la Politia rutiera!
Deranjul mare este ca legiuitorul ma obliga sa merg lunar, sa prelungesc valabilitatea; ultima data am stat 3 ore si 11 minute la "coada", iar primul termen de judecata este peste 5 luni de la depunerea actiunii (13 iunie)!
Politia de cartier nu este Politia locala, este circa de politie care are arondata o anumita zona a orasului.
Agentul nu era de la politia rutiera desi vad ca, atat in Codul rutier, cat si in Regulaentul de aplicare al acestuia, se foloseste sintagma "agentul de la politia rutiera"!
Politia de cartier nu este Politia locala, este circa de politie care are arondata o anumita zona a orasului.
Agentul nu era de la politia rutiera desi vad ca, atat in Codul rutier, cat si in Regulaentul de aplicare al acestuia, se foloseste sintagma "agentul de la politia rutiera"!
Da, asa voi face si eu dupa sentinta!
Procesul verbal are foarte multe hibe vizavi de lege :
1) modificari ale articolului de incadrare a sanctiunii si referire la OUG 185 in loc de 195
2) nu detaliaza ce anume l-a facut sa-l declare deteriorat ca sa-mi pot face in cunostinta de cauza apararea
3) articolul de incadrare a pedepsei, "banuit" a fi trecut in P.V, explica foarte clar cum ca pedeapsa se aplica in czaul in care contravenientul nu a schimbat certificatul in teren de 30 de zile de la constatarea faptului ca acesta este deteriorat
Ar mai fi cateva motive mai marunte dar consider ca acestea sunt suficiente pentru declararea P.V ca fiind lovit de nulitate !! Oricum, nu le voi omite in instanta pentru ca doresc sa ma apar singur!
Cum asa, de ce greu, am cerut instantei ca parata sa prezinte in instanta documentul retinut abuziv!
Am fost inspirat si am fotografiat certificatul chiar in timp ce il tinea in mana desfasurat agentul de la ordine publica!
Mi s-a retinut certificatul de inmatriculare auto pe motiv ca este deteriorat.
In realitate documentul este in stare impecabila, ca si nou, toate elementele scrise sunt lizibile iar elementele de siguranta in perfecta stare !
Ca o paranteza (asta ca sa nu se creada ca domnul agent de la ordine publica nu a avut motivul lui personal) , dupa ce i-am atras atentia domnului agent ca nu a folosit semnalul de oprire legal, acesta a inceput sa ma verifice la toate cele posibile si imposibile (acte personale, acte masina, trusa sanitara, triunghiuri, frana de mana, becuri, test alcool si droguri etc), a gasit de cuviinta sa-mi incheie proces verbal de contraventie cu un motiv "la general" :CERTIFICAT DE INMATRICULARE DETERIORAT-4 puncte amenda (820 lei)! Bineinteles ca sesizand abuzul de putere, a doua zi am depus la Judecatorie plangere impotriva procesului verbal.
Lasand la o parte istorioara, pe mine ma intereseaza daca pot merge la Politie, cu un certificat de grefa de la Judecatorie, sa-mi ridic certificatul pana la inchiderea procesului?
De asemenea, agentul de ordine publica fiind de la sectia de politie de cartier, ma intereseaza si la ce sectie de politie trebuie sa merg cu certificatul de grefa sa fac cerere de returnare , sectia politie de cartier sau la politia rutiera?
Multumesc anticipat !
Si uite cum pierde contribuabilul 2 luni vechime in campul muncii, desi "saracul" a platit contributia pentru aceasta perioada!
Sper sa nu ma fi parasit logica !!
Parerea mea este ca aici legea este nedreapta, ea trebuind sa prevada ca perioada de concediu de odihna compensata in bani la incetare CIM sa fie adaugata la stagiul de vechime pentru calcularea pensiei .
Astept o parere !!!
Pai banii pentru - contributia individuală pentru asigurari sociale - 10,5%- opriti din venitul ce mi se cuvine, cum vor mai putea fi evidentiati in contul meu la CNPP ?!
Mentionez ca este vorba de compensare in bani pentru 2 luni (42 zile) CO ne efectuat !
Va rog sa-mi spuneti si mie ce cote se retin din drepturile salariale brute restante, platite dupa incetarea CIM ?
Se pare ca nu am fost inteles, dar asta e !
In dispozitivul hotararii se specifica fara echivoc faptul ca cheltuielile de judecata se reduc proportional cu pretentiile admise .
In aritmetica din ciclul primar si in limba romana ,proportional inseamna in aceeasi proportie iar invers proportional inseamna in proportie inversa.
Revenind la oile judecatoarei, aceasta mi-a acordat 75% din pretentii si cand sa treaca sa calculeze asa cum a scris, proportional si cheltuielile de judecata, ii da alceva, adica 50%.
Ca sa va fie si mai evidenta greseala trebuie sa stiti ca reducand cheltuielile la 50% inseamna ca mi-a redus si acordarea taxei de timbru de care aminteati, tot cu 50% desi eu am castigat din revendicare 75% .
Care ar mai fi justificarea in contextul art. 451 NCPC citat mai sus ?!
Daca exista vreo logica in ceea ce a calculat aceasta judecatoare imi cer scuze tuturor carora le-am predat matematica 20 de ani !
Raman multumit ca ea nu a fost printre ei si eu nu am nicio vina.
Am avut un proces in care ceream ca sa mi se returneze o suma de 600 lei incasata de parata fara sa aiba dreptul.
Cheltuielile de judecata s-au ridicat la 2000 lei.
Hotararea pronuntata spune ca mi se admite cererea in parte in sensul ca obliga parata la plata a 4500 lei ca suma incasata nedatorata si plata cheltuielilor de judecata proportional cu pretentiile admise in cuantum de 1000 de lei???#-o.
Stie cineva daca cumva aritmetica si limba romana "suna" altfel in mintea unor judecatoare , sau eu nu inteleg logica lor?