Mi s-a retinut certificatul de inmatriculare auto pe motiv ca este deteriorat.
In realitate documentul este in stare impecabila, ca si nou, toate elementele scrise sunt lizibile iar elementele de siguranta in perfecta stare !
Ca o paranteza (asta ca sa nu se creada ca domnul agent de la ordine publica nu a avut motivul lui personal) , dupa ce i-am atras atentia domnului agent ca nu a folosit semnalul de oprire legal, acesta a inceput sa ma verifice la toate cele posibile si imposibile (acte personale, acte masina, trusa sanitara, triunghiuri, frana de mana, becuri, test alcool si droguri etc), a gasit de cuviinta sa-mi incheie proces verbal de contraventie cu un motiv "la general" :CERTIFICAT DE INMATRICULARE DETERIORAT-4 puncte amenda (820 lei)! Bineinteles ca sesizand abuzul de putere, a doua zi am depus la Judecatorie plangere impotriva procesului verbal.
Lasand la o parte istorioara, pe mine ma intereseaza daca pot merge la Politie, cu un certificat de grefa de la Judecatorie, sa-mi ridic certificatul pana la inchiderea procesului?
De asemenea, agentul de ordine publica fiind de la sectia de politie de cartier, ma intereseaza si la ce sectie de politie trebuie sa merg cu certificatul de grefa sa fac cerere de returnare , sectia politie de cartier sau la politia rutiera?
Multumesc anticipat !
Si uite cum pierde contribuabilul 2 luni vechime in campul muncii, desi "saracul" a platit contributia pentru aceasta perioada!
Sper sa nu ma fi parasit logica !!
Parerea mea este ca aici legea este nedreapta, ea trebuind sa prevada ca perioada de concediu de odihna compensata in bani la incetare CIM sa fie adaugata la stagiul de vechime pentru calcularea pensiei .
Astept o parere !!!
Pai banii pentru - contributia individuală pentru asigurari sociale - 10,5%- opriti din venitul ce mi se cuvine, cum vor mai putea fi evidentiati in contul meu la CNPP ?!
Mentionez ca este vorba de compensare in bani pentru 2 luni (42 zile) CO ne efectuat !
Va rog sa-mi spuneti si mie ce cote se retin din drepturile salariale brute restante, platite dupa incetarea CIM ?
Se pare ca nu am fost inteles, dar asta e !
In dispozitivul hotararii se specifica fara echivoc faptul ca cheltuielile de judecata se reduc proportional cu pretentiile admise .
In aritmetica din ciclul primar si in limba romana ,proportional inseamna in aceeasi proportie iar invers proportional inseamna in proportie inversa.
Revenind la oile judecatoarei, aceasta mi-a acordat 75% din pretentii si cand sa treaca sa calculeze asa cum a scris, proportional si cheltuielile de judecata, ii da alceva, adica 50%.
Ca sa va fie si mai evidenta greseala trebuie sa stiti ca reducand cheltuielile la 50% inseamna ca mi-a redus si acordarea taxei de timbru de care aminteati, tot cu 50% desi eu am castigat din revendicare 75% .
Care ar mai fi justificarea in contextul art. 451 NCPC citat mai sus ?!
Daca exista vreo logica in ceea ce a calculat aceasta judecatoare imi cer scuze tuturor carora le-am predat matematica 20 de ani !
Raman multumit ca ea nu a fost printre ei si eu nu am nicio vina.
Am avut un proces in care ceream ca sa mi se returneze o suma de 600 lei incasata de parata fara sa aiba dreptul.
Cheltuielile de judecata s-au ridicat la 2000 lei.
Hotararea pronuntata spune ca mi se admite cererea in parte in sensul ca obliga parata la plata a 4500 lei ca suma incasata nedatorata si plata cheltuielilor de judecata proportional cu pretentiile admise in cuantum de 1000 de lei???#-o.
Stie cineva daca cumva aritmetica si limba romana "suna" altfel in mintea unor judecatoare , sau eu nu inteleg logica lor?
Am inteles, ca doar suntem pe forum !
Ceea ce n-ati inteles dumneavoastra este ca eu intrebam si de ce daca presedintele instantei unde ne-am judecat pe fond (judecatorie) trimite adresa din tribunal.
Acum eu vreau sa fac apel pentru respingere cerere indreptare eroare materiala si nu mai stiu unde sa o trimit pentru ca dosarul este la tribunal .
Nu mai inteleg nimic !
ART 471
..........................................................................................................................
(5) După primirea cererii de apel, respectiv a motivelor de apel, preşedintele instanţei care a pronunţat hotărârea atacată va dispune comunicarea lor intimatului, împreună cu copiile certificate de pe înscrisurile alăturate şi care nu au fost înfăţişate la prima instanţă, punându-i-se în vedere obligaţia de a depune la dosar întâmpinare în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării.
(6) Instanţa la care s-a depus întâmpinarea o comunică de îndată apelantului, punându-i-se în vedere obligaţia de a depune la dosar răspunsul la întâmpinare în termen de cel mult 10 zile de la data comunicării. Intimatul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare din dosarul cauzei.
(7) Preşedintele sau persoana desemnată de acesta, după împlinirea termenului de apel pentru toate părţile, precum şi a termenelor prevăzute la alin. (5) şi (6), va înainta instanţei de apel dosarul, împreună cu apelurile făcute, întâmpinarea, răspunsul la întâmpinare şi dovezile de comunicare a acestor acte, potrivit alin. (5) şi (6).
Eu, asa cum spuneti, am primit citatie de la tribunal desi procesul s-a judecat la judecatorie si nu s-a implinit nici termenul de atac pentru respingere indreptare eroare materiala.
Va rog sa-mi spuneti si mie unde se trimite intampinarea facuta in apel ?
Problema este ca la termenul anterior eu am cerut si dobanda legala la aceasta suma, (incepand cu data achitarii ei si pana la data introducerii noului capat de cerere).
In aceasta situatie judecatoarea mi-a cerut sa-mi stabilesc nivelul si temeiul dobanzii legale si sa achit taxa judiciara corespunzatoare noului cuantum al pretentiilor .
Calculand dobanda, in aceste conditii, am constatat ca de fapt eu am platit si asa mai mult odata cu prima chitanta.
Nu mai inteleg nimic, avand in vedere ca acest proces este "rodul" unei judecatoare care a "refuzat" aritmetica in clasele primare, fiind nevoit sa ajung in recurs si sa castig acolo.
Partea opusa n-a mai asteptat recursul si s-a grabit la....pomana si uite unde s-a ajuns.