avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-a retinut certificatul de inmatriculare auto pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-a retinut certificatul de inmatriculare auto pe motiv ca ...

Mi s-a retinut certificatul de inmatriculare auto pe motiv ca este deteriorat.
In realitate documentul este in stare impecabila, ca si nou, toate elementele scrise sunt lizibile iar elementele de siguranta in perfecta stare !
Ca o paranteza (asta ca sa nu se creada ca domnul agent de la ordine publica nu a avut motivul lui personal) , dupa ce i-am atras atentia domnului agent ca nu a folosit semnalul de oprire legal, acesta a inceput sa ma verifice la toate cele posibile si imposibile (acte personale, acte masina, trusa sanitara, triunghiuri, frana de mana, becuri, test alcool si droguri etc), a gasit de cuviinta sa-mi incheie proces verbal de contraventie cu un motiv "la general" :CERTIFICAT DE INMATRICULARE DETERIORAT-4 puncte amenda (820 lei)! Bineinteles ca sesizand abuzul de putere, a doua zi am depus la Judecatorie plangere impotriva procesului verbal.
Lasand la o parte istorioara, pe mine ma intereseaza daca pot merge la Politie, cu un certificat de grefa de la Judecatorie, sa-mi ridic certificatul pana la inchiderea procesului?
De asemenea, agentul de ordine publica fiind de la sectia de politie de cartier, ma intereseaza si la ce sectie de politie trebuie sa merg cu certificatul de grefa sa fac cerere de returnare , sectia politie de cartier sau la politia rutiera?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:14, 26 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista in lege vreo astfel de procedura.
Obtineti de la RAR o dovada scrisa ca certificatul de inmatriculare arata impecabil, ca sa va recuperati documentul.
Articolul 112
(4) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, cu excepția celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului, utilizatorului vehiculului sau reprezentantului convențional al acestora de către poliția rutieră, la prezentarea de către acesta a dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reținut, în condițiile prevăzute în regulament, precum și la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.
[ link extern ]
Daca sunteti convins ca a fost un abuz, va angajati un avocat si dati in judecata functionarul (politistul) respectiv, la instantele de contencios adiministrativ.
[ link extern ]
rosu gheorghe a scris:

Lasand la o parte istorioara, pe mine ma intereseaza daca pot merge la Politie, cu un certificat de grefa de la Judecatorie, sa-mi ridic certificatul pana la inchiderea procesului?

Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere talon autoturism mihais83 mihais83 Buna ziua. Pe data de 27.05.2013 am fost oprit in trafic de catre politia romana si rar. Mi-au gasit defect becul faza scurta dreapta ars si becul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie fara suma, nu il pot plati madalin198811 madalin198811 In data de 14 06 2013 , am fost oprit in localitatea CILNIC din judetul GORJ, de catre o patrula a politiei rurale, fara a prezeta motivul opriri. Agentul a ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se retina talonul masinii pentru un bec ars? cristi_123 cristi_123 Am depasit masina politiei logan nou mcv ,care se deplasa in afara localitatii,pe un drum judetean si circula ostentativ cu aproximativ 40 km/ora.Dupa ... (vezi toată discuția)