avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie fara suma, nu il pot ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie fara suma, nu il pot plati

In data de 14 06 2013 , am fost oprit in localitatea CILNIC din judetul GORJ, de catre o patrula a politiei rurale, fara a prezeta motivul opriri. Agentul a cerut documentele fara sa se prezinte, apoi a inceput sa inconjoare masina, dupa circa 5 minute a venit si a specificat faptul ca va ridica talonul masini si ca voi fi sanctionat pentru day lighturile ce le avea masina " lumini de zi permanente", in tot acest timp proprietara masini se afla la fata locului, a explicat ca au fost montate de catre primul proprietar, dar in zadar.........................dupa circa 3o minute a venit si procesul verbal pe care nu il pot achita deoarecen la rubrica sanctiune aplicata a fost trecut doar 6 puncte amenda , nestabilind astfel contumul platibil in 48 de ore si nici pe cel total...................................am fost sa il platesc si un functionar a spus ca procesul verbal fara suma expusa nu poate fi achitat si devine nul de drept....................CE POT FACE , va rog ajutati-ma cu un sfat ..........va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:41, 15 Iunie 2013
Faceti o plangere la judecatorie si invocati nulitatea procesului verbal de contraventie pentru acest viciu de care ati spus.
Multumesc pentru opinie, dar certificatul de inmatriculare il recuperez de la sectia de care apartine agentul ce a intocmit procesul verbal ?
dupa depunerea plangerii in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria pe raza careia a fost savarsita fapta, cu ajutorul unui certificat de grefa va ridicati certificatul de inmatriculare pana la solutionarea cauzei.
certificatul de inmatriculare se ridica de la organul emitent al certificatului de inmatriculare.

hg1391-raoug195
Art. 198. – (1) În cazurile prevazute de lege, odata cu constatarea faptei, politistul rutier sau, dupa caz, politistul de frontiera, retine certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, eliberând dovada înlocuitoare cu sau fara drept de circulatie, dupa caz.
(2) Documentele sau placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare retinute în conditiile alin.(1), împreuna cu raportul de retinere se trimit cel mai târziu în prima zi lucratoare care urmeaza celei în care a fost eliberata dovada înlocuitoare, la serviciul politiei rutiere pe raza careia a fost savârsita fapta, care are obligatia sa faca imediat mentiunile corespunzatoare în evidenta vehiculelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si am depasit cu 3 zile termenul de 90 de ... Lixw Lixw Am cumparat o masina si am depasit cu 3 zile termenul de 90 de zile pentru schimbarea talonului al meu fiind confiscat ulterior in trafic, Am plătit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca mi sa luat talonu auto pt lumini trebui sa ma ... Crap Crap Buna ziua daca mi sa luat talonu auto pt lumini trebui sa ma duc in Rar pt verificare lumini sau ma verifica total la tot si de unde pot ridica talonu dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. aș vrea să aflu cum aș putea recupera numerele ... Costel Traian fer Costel Traian fer Bună ziua. Aș vrea să aflu cum aș putea recupera numerele de înmatriculare, respectiv talonul. Venind dintr-o țară Europeană, spre România, în ... (vezi toată discuția)