Multumesc pentru raspunsuri. Sa incerc sa raspund (cu mai multe detalii):
1) Acte trebuia sa intocmeasca, dar nu le-a intocmit. In cel mai fericit caz, depune cererile respective de frica si macar stiu ca nu a folosit hartiile la ceva mai periculos. El mi-a dat la un moment dat o Hotarare a consiliului local care insa s-a dovedit a fi un fals. Verificand-o mi-am dat seama ca este o escrocherie. Un alt aspect este ca mai sunt inca 7 persoane in aceeasi situatie ca mine.
2) Eu stiu ca se poate face contract si verbal, nu neaparat cu avocat si notar, dar o autentificare de la un notar da mai multa greutate in justitie actului din cate stiu eu. Eu imi pun problema in felul urmator: el a gandit treaba de la inceput si presupun ca a cerut hartiile pentru a le folosi ca aparare daca fac plangere. Daca apare insa peste 2,3,4, x ani cu un act in care el ma imprumuta pe mine, sau imi foloseste hartiile la alta escrocherie? S-ar lua in considerare intr-un eventual proces impotriva mea plangerea pe care o fac acum? (ca participatie improprie eventual)
3) Despre partea cu contul in banca, nu e cazul. Cat despre imrpumut .....vedeti punctul 2.
Multumesc pentru raspuns. M-am gandit eu ca este de drept penal problema -inselaciune cred. Nu am inteles ce ati vrut sa spuneti cu acuzatia de participatie improprie (nu am pregatire in domeniul dreptului).
Buna ziua. In urma cu doua luni am dat o suma de bani, 3 hartii semnate in alb, o copie dupa buletin si o copie legalizata dupa certificatul de nastere unui fost coleg si persoana de incredere (credeam eu) pentru a depune o cerere pentru concesionarea unui teren. Dupa verificari si discutii cu el am ajuns la concluzia ca este vorba de o escrocherie. As avea deci cateva intrebari:
1) Este posibil in viitor sa intocmeasca vre-un act pe baza hartiilor date de mine? Ma gandesc la contract de inchiriere, imprumut, etc. (presupunand prin absurd ca are concursul unui notar sau avocat mai corupt).
2) In ipoteza in care fac plangere la politie impotriva lui si se gandeste sa foloseasca hartiile semnate de mine pentru a face in numele meu un fel de act prin care ii imprumut bani fara pretentii ar avea acestea vreo valoare?
Multumesc anticipat.
Buna ziua. As dori sa intreb care sunt metodele de actiune posibile si ce sanse de reusita am in urmatorul caz:
In data de 10 august in acest an o cunostinta destul de apropiata s-a oferit sa imi faciliteze obtinerea unei concesiuni pentu un teren de la primaria unei localitati. Mai exact, contra unei sume de bani, sa depuna o cerere pe numele meu si sa plateasca taxele aferente cererii (eu nu prea am timp si el oricum locuia in localitatea respectiva). Timpul a trecut, a cerut diverse sume de bani intre timp, ba chiar a venit cu o hotarare a consiliului local .... xeroxata :) spune el. Mi s-a parut cam ciudat, dar nu am dat importanta. Mentionez ca mai sunt alte 8 persoane in aceeasi situatie ca mine. Una dintre aceste persoane a intrat la banuieli si a verificat daca exista aceste hotarari. Am verificat si eu la primarie si nu exista. Semnatura si stampila de pe hartia pe care am primit-o nu seamana cu cele publicate pe site-ul primariei. In principiu am ajuns cu totii la concluzia ca este o escrocherie, dar el sustine ca actele sunt in regula. Nu avem nici o chitanta sau alte dovada ca i-am dat bani.
In concluzie: Se poate face o plangere sau reclamatie? Daca suntem 8 persoane inselate exista vreo sansa sa obtinem o hotarare in favoarea noastra in justitie?