Buna ziua. As dori sa intreb care sunt metodele de actiune posibile si ce sanse de reusita am in urmatorul caz:
In data de 10 august in acest an o cunostinta destul de apropiata s-a oferit sa imi faciliteze obtinerea unei concesiuni pentu un teren de la primaria unei localitati. Mai exact, contra unei sume de bani, sa depuna o cerere pe numele meu si sa plateasca taxele aferente cererii (eu nu prea am timp si el oricum locuia in localitatea respectiva). Timpul a trecut, a cerut diverse sume de bani intre timp, ba chiar a venit cu o hotarare a consiliului local .... xeroxata :) spune el. Mi s-a parut cam ciudat, dar nu am dat importanta. Mentionez ca mai sunt alte 8 persoane in aceeasi situatie ca mine. Una dintre aceste persoane a intrat la banuieli si a verificat daca exista aceste hotarari. Am verificat si eu la primarie si nu exista. Semnatura si stampila de pe hartia pe care am primit-o nu seamana cu cele publicate pe site-ul primariei. In principiu am ajuns cu totii la concluzia ca este o escrocherie, dar el sustine ca actele sunt in regula. Nu avem nici o chitanta sau alte dovada ca i-am dat bani.
In concluzie: Se poate face o plangere sau reclamatie? Daca suntem 8 persoane inselate exista vreo sansa sa obtinem o hotarare in favoarea noastra in justitie?
Desi nu aveti chitante, aveti la dispozintie:
1. in total noua persoane inselate;
2. dovezi, ca ati fost pavaliti (hotararea in copie xerox, de exemplu).
In consecinta, puteti sa faceti plangere penala pentru:
1. inselaciune;
2. fals in acte publice;
3. uz de fals.
Din aspectele mentionate ,rezulta a exista elemente si indicii temeince ale mai multor fapte sub incidenta legii penale.
In cauza fiind un numar de 8 persoane,pentru simplificarea procedurii,este de preferat angajarea unui singur aparator ,care in baza probelor administrate sa va reprezinte si sa va apere interesele.
Da ,aveti sanse sa obtineti hotarare favorabila in instanta ,dar care nu garanteaza recuperarea integrala a sumelor avansate
Aceasta persoana ar putea fi acuzata si de trafic de influenta , daca a primit sumele de bani in vederea facilitarii unor servcii, de catre un functionar ale carui atributii de serviciu sunt cele pentru care traficantul de influenta se obliga sa il determine pe acesta sa le indeplineasca. Deci, daca hotararile respective ar fi nele autentice , am putea pune si asa problema. Altfel, inselaciunea, falsul , sunt si ele prezenta in speta. Faptuitorul poate fi pedepsit fara doar si poate.
Inselaciune?
weezy
Vreau sa ajut un prieten.
X are nevoie de o hartie (un fals) pentru a continua studiile. Y ii spune lui X ca il poate ajuta cu acea hartie, contra unei sume ... (vezi toată discuția)